ΣΟΪΜΠΛΕ: Είναι θέμα εμπιστοσύνης – Πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνίες

Πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προηγούμενες συμφωνίες, είναι θέμα εμπιστοσύνης, τόνισε ε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγ Σόιμπλε πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup.

Πρέπει να βρούμε λύσεις για να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη στο ευρώ, εξήγησε, για να προσθέσει πως “Δεν πρόκειται για μία χώρα, αλλά αφορά όλη την Ευρώπη”. Η Ευρώπη χρειάζεται αμοιβαία εμπιστοσύνη, επανέλαβε.

Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο να πούμε για την Ελλάδα,

θα δούμε τι θα συμβεί σήμερα, κατέληξε.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Θετική διάθεση απέναντι στη σημερινή διαπραγμάτευση δείχνει η Γερμανία, τηρώντας μια πιο διαλλακτική στάση σε σχέση με τη χθεσινή σκληρή γραμμή.

Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας τόνισε σήμερα ότι η πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη αποτελεί μια καλή βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις, ενώ σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί “Δούρειο Ίππο” για την Ευρώπη, όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Οικονομικών στο Euro Working Group.

Παράλληλα δεν αποκλείει νέες συναντήσεις για την Ελλάδα, ωστόσο τονίζει ότι πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup.

Την ίδια ώρα το γερμανικό ΥΠΟΙΚ διαμηνύει ότι στόχος του Σόιμπλε είναι η επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα.

Το Βερολίνο αναγνωρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβάλλει τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα