Η Κίνα σε συμφωνία με τη Ρωσία για την Ουκρανία

15:43 3/3/2014 - Πηγή: BankWars

Κορυφώνεται το διπλωματικό παρασκήνιο γύρω από την κρίση στην Ουκρανία, με τη Ρωσία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να διασφαλίζει τουλάχιστον την ανοχή της Κίνας, ενώ στον αντίποδα το G-7 καταδίκασε τη Μόσχα για την «ξεκάθαρη παραβίαση της αυτοκυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας» της Ουκρανίας.

Όπως ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, η Κίνα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό «σε συμφωνία» με την Ρωσία

όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ και του κινέζου ομολόγου του Γουάνγκ Γι.

Οι δύο υπουργοί έχουν «γενικώς συμπίπτουσες οπτικές γωνίες», συμπλήρωσε η ανακοίνωση της Μόσχας.

Πιο συγκρατημένη ήταν η ανακοίνωση του κινεζικού ΥΠΕΞ, όπου επισημαίνεται πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει «κατάλληλος χειρισμός» του θέματος με στόχο τη «διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή».

Συμπαράταξη του Πεκίνου με τη Μόσχα θα έχει ιδιαίτερη σημασία στην προσπάθεια της Ρωσίας να αποτρέψει τη διπλωματική απομόνωση, με την οποία την έχει απειλήσει η Δύση, στήριξη που μπορεί να φανεί και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου και οι δύο δυνάμεις είναι μόνιμα μέλη με δικαίωμα βέτο.

Original article: Η Κίνα σε συμφωνία με τη Ρωσία για την Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα