ΗΠΑ και Βρετανία χτυπάνε τους Χούτι στην Υεμένη

Τις επιθέσεις κατά των Χούθι της Υεμένης ξεκίνησαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας γύρω στη 01.30 ώρα Ελλάδος, σε αντίποινα για τις επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τέσσερις Αμερικανούς αξιωματούχους, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ

και της Βρετανίας άρχισαν να πραγματοποιούν πλήγματα εναντίον εγκαταστάσεων των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

Σύμφωνα με το Reuters, ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σανάα.

Αμερικανός αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε στο Reuters πως οι επιθέσεις πραγματοποιούνται με αεροσκάφη,  πολεμικά πλοία και υποβρύχια.

Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται επιχείρηση τέτοιας φύσης αφότου οι σιίτες αντάρτες, που υποστηρίζονται από το Ιράν, άρχισαν επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον εμπορικών πλοίων που κατ’ αυτούς “συνδέονται” με το Ισραήλ, σε ένδειξη “αλληλεγγύης” προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, στα μέσα Νοεμβρίου της περασμένης χρονιάς.

Ο Ρίσι Σουνάκ ενημέρωσε νωρίτερα την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο, που συγκάλεσε εκτάκτως, για την επικείμενη στρατιωτική επέμβαση σήμερα το βράδυ. Ενημέρωσε ακόμη τον αρχηγό των Εργατικών Κέιρ Σταρμερ και τον Λίντσεϊ Χόιλ, πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων.

Πολεμικά πλοία του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στη δράση εναντίον της πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από το Ιράν, αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Keywords
Αναζητήσεις
ipa-kai-vretania-chtypane--tous-chouti-stin-yemeni.htm
Τυχαία Θέματα