Ισπανία:”Δεν παραιτούμαι” διαμηνύει ο Ραχόι

Για εκβιασμό του κράτους έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, όπως ζητεί η αντιπολίτευση.

«Θα ολοκληρώσω τη θητεία για την οποία με επέλεξαν οι Ισπανοί», είπε ο Ραχόι μιλώντας σε δημοσιογράφους ενώ διαβεβαίωσε ότι το κράτος δικαίου δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό και πως η δικαιοσύνη θα συνεχίσει το έργο της χωρίς καμία πίεση.

Όπως μεταδίδαμε νωρίτερα, στη δίνη πολιτικής κρίσης βρίσκεται η Ισπανία από το μπαράζ αποκαλύψεων

για «ξέπλυμα χρήματος», φορολογικές απάτες και μίζες, με την εμπλοκή του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι!

Η αποκάλυψη αντιγράφων γραπτών μηνυμάτων που έστελνε ο Ραχόι στον πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος Λουίς Μπάρθενας και στα οποία εκφράζει την υποστήριξή του στον τελευταίο, προκάλεσε τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλφρέντο Πέρες Ρουμπαλκάμπα να καλεί τον Ραχόι να παραιτηθεί άμεσα.

Νέες αποκαλύψεις της «El Mundo», φέρνουν στο φως της δημοσιότητας ένα μήνυμα του Ραχόι προς τον Μπάρθενας στο οποίο αναφέρει: «Λουίς, τίποτα δεν είναι εύκολο, όμως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Μην πέφτεις», ενώ σε ένα δεύτερο ο Ισπανός πρωθυπουργός γράφει: «Λουίς καταλαβαίνω. Να είσαι δυνατός. Θα σε πάρω τηλέφωνο αύριο. Αγκαλιά». Στα μηνύματα καταγράφεται και η πικρία του Μπάρθενας από το κόμμα, καθώς σε ένα μήνυμά του προς τον Ραχόι αναφέρει: «Μαριάνο, η συμπεριφορά των δύο δικηγόρων του κόμματος αυτό το απόγευμα ήταν ντροπιαστική. Πρέπει όλοι να ξέρετε με τι έχετε να κάνετε, όμως πλέον είμαι απαλλαγμένος από τη δέσμευσή μου προς εσένα και το κόμμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα