Κως: Νέες αντιδράσεις κατοίκων για τα hot spots

09:54 6/2/2016 - Πηγή: BankWars

Νέα ένταση επικρατεί από το πρωί στην Κω, έξω από το στρατόπεδο όπου θα κατασκευαστεί hot spot για την καταγραφή και τη διαλογή μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στο νησί από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Όπως μετέφερε η Κατερίνα Φιλοπούλου, δημοσιογράφος στο “Βήμα της Κω”, στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, περισσότεροι από 100 κάτοικοι του Πυλίου, έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο, έχουν ανάψει φωτιές και κρατούν κλειστό το δρόμο, ενώ συγκέντρωση πραγματοποιείται και στον Λινοπότη.

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega, χαρακτήρισε ακραία στοιχεία όλα αυτούς που αντιδρούν.

Ήδη, από την Παρασκευή ξεκίνησαν οι εργασίες στο στρατόπεδο για την κατασκευή του hot spot, από τα συνεργεία του στρατού που έχουν αναλάβει την εκπόνηση του σχεδίου.

ΧΘΕΣ…

Επεισόδια με τραυματίες στο παλιό στρατόπεδο στο Πυλί της Κω όταν ομάδα 300 περίπου κατοίκων του νησιού έσπευσε να διαμαρτυρηθεί και να ματαιώσει τις εργασίες κατασκευής hot spot.
Οι διαμαρτυρόμενοι απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων αλλά και των γκλομπ τους, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Στο νησί βρίσκονται τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν έρθει από την Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα