ΦΟΡΟ -ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΛΟΤΑΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

17:37 9/3/2015 - Πηγή: BankWars

Τρεις μεταρρυθμίσεις που θα κατατεθούν στα τεχνικά κλιμάκια και δεν περιλαμβάνονται στην πρώτη λίστα, προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου.

1. Μελέτη για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος παρελθόντων ετών, το οποίο δεν θα περιλαμβάνει κανένα πρόστιμο αλλά μόνο συμπληρωματική φορολογική δήλωση. Πρόκειται για μια πρακτική που «εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη περίπου κάθε πέντε χρόνια».

2. Κατάθεση τροπολογίας προκειμένου να ελεγχθούν οι «τριγωνικές συναλλαγές» που έχουν ως στόχο τη φοροαποφυγή.

Σύμφωνα με τους κύκλους του Μαξίμου, πρόκειται για μια απαραίτητη

μεταρρύθμιση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και φοροαποφυγή.

3. Επιπλέον κίνητρα ώστε οι πολίτες να διεκδικούν τις αποδείξεις στις συναλλαγές τους με τη θέσπιση αυτόματης διαδικασίας ώστε οι αποδείξεις λιανικής πώλησης να μπαίνουν σε «λοταρία». «Αυτή η πρακτική», εξηγούν οι κυβερνητικοί κύκλοι, «θα επιβραβεύει την καλή φορολογική συνείδηση».

Αυτές οι μεταρρυθμίσεις, μαζί με δεκάδες άλλες, θα αποτελέσουν μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση μέχρι τον Απρίλιο.

Πηγές του Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι η ελληνική πλευρά υλοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους σεβόμενη ταυτόχρονα την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και την ετυμηγορία της 25ης Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα