Με αφρικανική σκόνη και ζέστη έκανε ποδαρικό ο Απρίλιος

09:51 1/4/2024 - Πηγή: BankWars

Μακάρι να ήταν… ψέμα η αφρικανική σκόνη και ζέστη με τις οποίες έκανε ποδαρικό ο Απρίλιος στη χώρα μας.

Για σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά καλός καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του Αιγαίου, όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με μικρές συγκεντρώσεις, μικρότερες από τις προηγούμενες ημέρες.

Δείτε

την εξέλιξη της συγκέντρωσης των σωματιδίων σκόνης από το meteo.gr.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ στα πελάγη και στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα νησιά και τα παραθαλάσσια τους 25 με 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά καλός καιρός, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται καλός καιρός, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τα τελευταί προγνωστικά στοιχεία, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να ομαλοποιηθούν από την Τετάρτη.

Keywords
Αναζητήσεις
me-afrikaniki-skoni-kai-zesti-ekane-podariko-o-aprilios.htm
Τυχαία Θέματα