Ν. Παππάς: Να αναλάβει ο ESM τον ρόλο του ΔΝΤ – Συμφωνία χωρίς καταστροφικά μέτρα – Μετά το χρέος

12:45 6/4/2016 - Πηγή: BankWars

Την απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει την αξιολόγηση άμεσα χωρίς άλλα μέτρα, αλλά και χωρίς συμφωνία-πακέτο για το χρέος τώρα, επιβεβαιώνει ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο News247, στον απόηχο της αντιπαράθεσης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ενώ οι διαπραγματεύσεις

συνεχίζονται.

Ο υπουργός Επικρατείας διαμηνύει όμως ότι η κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει οριστικά το θέμα, βασιζόμενη στη συμφωνία του καλοκαιριού με τους εταίρους, η οποία αναφέρει ακριβώς ότι η συζήτηση για το χρέος θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

“Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι μέσο για να ανατάξουμε την οικονομία, όχι δικαιολογία για να την καταστρέψουμε με συνταγή ΔΝΤ. Άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να βεβαιωθούμε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση χωρίς μέτρα που ακυρώνουν τις όποιες δυνατότητες της οικονομίας έχουν διαφανεί αυτή τη στιγμή και μετά, όπως έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους μας, να συζητήσουμε με ειλικρίνεια το θέμα του χρέους και να δώσουμε μία οριστική λύση”, λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος ξεκαθαρίζοντας οριστικά τη στρατηγική της κυβέρνησης ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πρώτα λοιπόν η αξιολόγηση και μετά όλα τα υπόλοιπα, για την κυβέρνηση, η οποία, όμως ταυτόχρονα δια του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού στέλνει μηνύματα τόσο στο ΔΝΤ, όσο και στο Βερολίνο.

Ο κ. Παππάς, μιλώντας στο News247, εκτιμά ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε η διαχείριση της οικονομικής κρίσης να καταστεί μία καθαρά ευρωπαϊκή υπόθεση, δηλαδή να αποχωρήσει το ΔΝΤ. Ενδεχόμενο για το οποίο Αθήνα και Βερολίνο έχουν διαφορετικές θέσεις.

Ο υπουργός πάντως προτείνει ως “αντικαταστάτη” του ΔΝΤ το ESM και επικαλείται τα λάθη που στο παρελθόν έχει κάνει το Ταμείο στις εκτιμήσεις του, καθώς και την τήρηση της συμφωνίας για να αποκρούσει πιέσεις του ΔΝΤ για λήψη επιπλέον μέτρων. Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως δε συζητείται αύξηση του ΦΠΑ ή όποιο άλλο μέτρο δεν εντάσσεται στο περίγραμμα της συμφωνίας του καλοκαιριού.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα