ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ανοίγει η αυλαία του 9ου συνεδρίου – Στι 8 το βράδυ η ομιλία Σαμαρά

Με βασικό σύνθημα το «Νέα Δημοκρατία – Νέα Ελλάδα», αρχίζουν το απόγευμα στο στάδιο του τάε – κβον – ντο οι εργασίες του Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός, κ. Αντ. Σαμαράς, θα μιλήσει στο Συνέδριος στις 8 το βράδυ όπου και θα επιδιώξει να τονώσει το ηθικό των κομματικών του

στελεχών και θα περιγράψει τους στόχους που ο ίδιος έχει θέσει για τη χώρα, την κυβέρνηση και το κόμμα του. Ο κ Σαμαράς θα κάνει έναν απολογισμό της μέχρι τώρα κυβερνητικής πορείας, και θα εξηγήσει τη νέα συγκυβέρνηση που προέκυψε μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ.

Νωρίτερα θα μιλήσει στο συνέδριο ο καθηγητής φιλοσοφίας και πρώην υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Λικ Φερί.

Αύριο ξεκινούν οι συζητήσεις γύρω από τα τρία βασικά θέματα που έχουν επιλεγεί από την Οργανωτική Επιτροπή, τα οποία θα είναι η ιδεολογία, η πολιτική επικαιρότητα και οι καταστατικές αλλαγές. Η Οργανωτική Επιτροπή θα προτείνει την απευθείας εκλογή των συνέδρων από τη βάση, ενώ θα οριστεί ότι προϋπόθεση για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα του κόμματος θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει τις υπογραφές 40 μελών της Πολ. Επιτροπής.

Την Κυριακή θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τα νέα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, τα οποία την ερχόμενη εβδομάδα θα εκλέξουν τον νέο γραμματέα. Υποψήφιος και με την προεδρική στήριξη θα είναι ο κ. Ανδρ. Παπαμιμίκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα