Νεκρή πρόσφυγας στη Χίο που είχε υψηλό πυρετό – Διέμενε στον καταυλισμό ΒΙΑΛ

Μία 47χρονη αιτούσα άσυλο από το Ιράκ η οποία διέμενε στον καταυλισμό ΒΙΑΛ της Χίου μεταφέρθηκε νεκρή το Μεγάλο Σάββατο το μεσημέρι στο νοσοκομείο του νησιού.

Σύμφωνα με τo alithia.gr, η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε νεκρή στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου, ενώ διαμένοντες στον καταυλισμό υποστηρίζουν ότι είχε πυρετό δύο ολόκληρες μέρες και δεν έλαβε την φροντίδα που έπρεπε.

Μάλιστα με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο της 47χρονης ξέσπασαν και μικροεπεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αλλοδαπών.

Σημειώνεται ότι στη δομή της

Χίου είναι διάχυτος ο φόβος μήπως η θανούσα ήταν κρούσμα κορωνοϊού, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες δεν αληθεύει, γιατί το δείγμα της 47χρονης, που πάρθηκε στο εξωτερικό ιατρείο της ΒΙΑΛ αμέσως μόλις εκδήλωσε πυρετό, ήταν αρνητικό. Παρόλα αυτά οι πρόσφυγες – μετανάστες διαμαρτύρονται για τον περιορισμό τους στη Χίο αυτή την περίοδο, ζητούν να φύγουν και ξεσπούν πάνω στην αστυνομική δύναμη που βρίσκεται εκεί.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης έστειλε μήνυμα προς τους πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας «Stay in Camps», ως το αντίστοιχο του «Μένουμε Σπίτι».

Όπως είπε, «το “Stay in Camps” εφαρμόζεται πλέον στην καθημερινότητα των δομών, ως το αντίστοιχο του “Mένουμε Σπίτι”. Δίνουμε μια διαρκή μάχη για την υγειονομική θωράκιση των δομών φιλοξενίας, των όμορων περιοχών, καθώς και των τοπικών κοινωνιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα