Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών βλέπει “αλλού τα σύνορα της Σένγκεν” …

“Σε κάποια άλλα σύνορα ” θα πρέπει να γίνει η προστασία της ζώνης Σένγκεν , αν τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με την Τουρκία δεν αποδώσουν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, προειδοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ. Είναι σαφές για όλους, για τις χώρες των Βαλκανίων, για την Ελλάδα και για την Γερμανία, ότι ο χρόνος τελειώνει”.

“Η Σύνοδος ήταν πολύ σημαντική. Κατέστησε σαφές ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές. Όλα τα κράτη συμφώνησαν

ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων με την Τουρκία έχουν χρονικά και ουσιαστικά προτεραιότητα – δηλαδή η επιχείρηση της Frontex, η επιχείρηση του ΝΑΤΟ, το γεγονός ότι πρόσφυγες θα στέλνονται πίσω στην Τουρκία. Και στις επόμενες δύο εβδομάδες θα αποδειχτεί πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό. Αν αποδειχτεί αποτελεσματικό, τότε είναι περιττά άλλα μέτρα. Αν όχι, τότε πρέπει να αποφασιστούν άλλα μέτρα, ει δυνατόν ευρωπαϊκά”, δήλωσε ο κ. Ντε Μεζιέρ, μιλώντας σε εκπομπή του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Keywords
Τυχαία Θέματα