Ολυμπιακή Φλόγα: Από τις 16 έως τις 26 Απριλίου θα περάσει από όλη την Ελλάδα

Από τις 16 έως τις 26 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει στη μεγαλύτερη λαμπαδηδρομία που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, με εξαίρεση τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, ενώ θα περάσει και από τον Δήμο Μαραθώνα στο ταξίδι της ως τη γαλλική πρωτεύουσα που μετρά αντίστροφα για την έναρξη της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, η Φλόγα θα έχει ως σταθμό της την Παρασκευή 26 Απριλίου την αφετηρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου, λίγο πριν τερματίσει τη διαδρομή της μέσω Σουνίου στο Καλλιμάρμαρο,

όπου θα γίνει και η παράδοσή της στους διοργανωτές.

Ο πρώτος λαμπαδηδρόμος, ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος θα ξεκινήσει από την Αρχαία Ολυμπία. Στη συνέχεια, περίπου 600 λαμπαδηδρόμοι θα διανύσουν σε 11 ημέρες 5.000 χιλιόμετρα, μεταφέροντας τη Φλόγα σε δεκάδες σημεία πολιτιστικού, αρχαιολογικού αλλά και τουριστικού ενδιαφέροντος, από την Κέρκυρα ώς το Καστελόριζο και από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη. Τελευταίος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο αργυρός Ολυμπιονίκης της Εθνικής Πόλο Γιάννης Φουντούλης.

Στη Γαλλία θα φτάσει ακτοπλοϊκώς με το ιστορικό τρικάταρτο ιστιοφόρο «Belem», το οποίο θα ξεκινήσει από τον Πειραιά και θα «δέσει» στο λιμάνι της Μασσαλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρθενικό ταξίδι του «Belem» έγινε το 1896, χρονιά τέλεσης στην Αθήνα των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων της σύγχρονης εποχής.

Keywords
Αναζητήσεις
olybiaki-floga-apo-tis-16-eos-tis-26-apriliou-tha-perasei-apo-oli-tin-ellada.htm
Τυχαία Θέματα