“Πειρατές” συνδρομητικών καναλιών στα χέρια της Αστυνομίας Πατρών – Τεράστια κέρδη, θα πληρώσουν και οι χρήστες των “υπηρεσιών” τους

Μεγάλο χτύπημα σε εγκληματική οργάνωση για παράνομη διακίνηση πνευματικών δικαιωμάτων συνδρομητικών καναλιών κατάφεραν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του tempo24, η οργάνωση θησαύριζε, σπάζοντας  το σύστημα των συνδρομητικών καναλιών αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Τα διαφυγόντα κέρδη των εταιρειών που διαχειρίζονται τα συνδρομητικά κανάλια ξεπερνούν το ιλιγγιώδες ποσό των 10 εκατ. ευρώ,

Οι επτά συλληφθέντες και ο κύπριος “εγκέφαλός” της, που αναζητείται, έκαναν ζωή μεγιστάνων, ενώ για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσαν πανάκριβα αυτοκίνητα.

Η έρευνα

για την υπόθεση συνεχίζεται, ενώ αναμένεται στη σχετική δικογραφία να συμπεριληφθούν και χρήστες των παράνομων υπηρεσιών.

Από τους 7 συλληφθέντες, που έγιναν σε Πάτρα και Αθήνα, ο ένας κατοικεί στην πρωτεύουσα και οι 6 είναι πατρινοί, εκ των οποίων ο ένας που φέρεται να ανήκει στην ομάδα των αρχηγών διατηρεί καφέ γνωστής αλυσίδας.

Να σημειωθεί πως τα μέλη της ομάδας προσέγγισαν τους υποψήφιους πελάτες με ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές , καθώς για την “εγγραφή” τους σε συνδρομητικό κανάλι χρειαζόταν να πληρώσουν 15-20 ευρώ το μήνα, όταν ένα κατάστημα για να αποκτήσει πρόσβαση θα πρέπει να πληρώσει πολλαπλάσιο ποσό.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν 45.000 ευρώ και δύο αυτοκίνητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα