Ποιοί θα πάρουν πρώτοι τα χρήματα που τους χρωστά το Δημόσιο – 5 δισ. τα συνολικά χρέη

Βάσει πληροφοριών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που επικαλείται το ΒΗΜΑ, η εξόφληση των οφειλομένων από το κράτος στους ιδιώτες, δεν θα ξεπερνά το ποσό των 700 έως 800 εκατ. ευρώ μηνιαίως, με την προτεραιότητα να αφορά τα χρέη προς τον ΕΟΠΥΥ, τα νοσοκομεία και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Παράλληλα και βάσει του σχεδιασμού του οικονομικού επιτελείου, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα ξεκινήσει τις απαραίτητες

διαδικασίες ώστε να υπάρξει συμψηφισμός οφειλών του Δημοσίου με τυχόν φόρους, εισφορές και πρόστιμα που χρωστούν ιδιώτες και επιχειρήσεις. Μετά αυτόν τον συμψηφισμό και εφόσον προκύψει θα υπάρξουν επιστροφές τόσο από τον φόρο εισοδήματος όσο και από τον ΦΠΑ στα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Οι οφειλές του δημοσίου έχουν φθάσει στο επίπεδο των πέντε δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1.680 εκατ. οφείλονται στον ΕΟΠΥΥ, τα 1.140 εκατ. σε νοσοκομεία (προμηθευτές κτλ), τα 600 εκατ. στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, τα 540 εκατ. σε Νομικά Πρόσωπα, ενώ οι οφειλές του υπουργείου Οικονομικών (φόρος εισοδήματος και ΦΠΑ) φθάνουν στα 880 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα