Ποιός ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος – Σοκ από τη δολοφονία στον πολιτικό και δικηγορικό κόσμο

Σοκ στον δικηγορικό κόσμο αλλά και στην πολιτική ζωή από την δολοφονία του διηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η Νέα Δημοκρατία, με απόφαση Μητσοτάκη, για λόγους σεβασμού στη μνήμη του, ανέβαλε όλες τις αυριανές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί, μεταξύ αυτών και την παράδοση-παραλαβή του νέου επικοινωνιακού επιτελείου στο βιβλιοπωλείο

free thinng zone στα Εξάρχεια.

Έγραψε στο Twitter: Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. & πολύ καλός φίλος».

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έχει ασχοληθεί με πολύ σοβαρές υποθέσεις, μεταξύ άλλων αυτή της Energa, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, (Λιακουνάκος, Σμπώκος, Τσοχατζσόπουλος) αλλά και των δομημένων ομολόγων. Επίσης, είχε εκπρωσοπήσει πρόσφατα μαζί με τον Μάκη Βορίδη τους υπευθύνους της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σε αστική δίκη που είχαν με το ζεύγος Καμμένου.

Είχε όμως και πλούσια συνδικαλιστική δράση στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, αν και στις τελευταίες εκλογές είχε αποφασίσει να μην λάβει μέρος.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σπούδασε στο Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Ήταν παντρεμένος με τη Βικτωρία Γρημάνη και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά. Ο Μ. Ζαφειρόπουλος ήταν υιός του αείμνηστου Νώντα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είχε υπάρξει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ο αδερφός του, Γρηγόρης, είχε διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Νομικής Αθηνών, του Συνδέσμου Νέων και Ασκούμενων Δικηγόρων και της οργάνωσης Νέων Δικηγόρων «Η Προοπτική». Μέλος της Ενώσεως Ελλήνων Ποινικολόγων, του Συλλόγου Επαγγελματικών Δικηγόρων «Ο Λυσίας» και του ομίλου «Ευρωπαϊκή Έκφραση». Από το 2002 εξέδιδε το περιοδικό «Νομικός Φάκελλος».

Εξελέγη πρώτη φορά σύμβουλος του Δ.Σ.Α. το 1996

Keywords
Τυχαία Θέματα