Προκαταβολή φόρου: Έρχεται μήνυμα σε 30.000 επιχειρήσεις να πληρώσουν άμεσα – Ακολουθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Έχετε μήνυμα από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – ΔΗΛΕΔ! Η αναδρομική αύξηση της προκαταβολής φόρου η οποία βεβαιώθηκε με την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των επιχειρήσεων για τα κέρδη του 2014, από το 80% στο 100%, περιλαμβάνεται στα νέα εκκαθαριστικά της Εφορίας τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν σε δύο ισόποσες δόσεις, η πρώτη έως το τέλος Νοεμβρίου και η επόμενη έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Αφορά προσωπικές εταιρείες, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου

στα οποία περιλαμβάνονται και τα κάθε είδους σωματεία και ιδρύματα, κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα καθώς και κοινοπραξίες προσωπικών εταιρειών.

Ήδη με τις αυξήσεις προκαταβολής φόρου έχουν εφέτος επιβαρυνθεί οι αγρότες όπου διπλασιάστηκε η προκαταβολή φόρου από το 27,5% στο 55%) και οι υπόχρεοι σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης, όπου αυξήθηκε ο συντελεστής από το 10% στο 13%.

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Ηδη έχουν ψηφιστεί διατάξεις οι οποίες προβλέπουν ότι για τους ελεύθερους επαγγελματίες η προκαταβολή φόρου από το 55% αυξάνεται σε 75% για κέρδη που προκύπτουν στη διάρκεια του τρέχοντος φορολογικού έτους (οι επιβαρύνσεις θα φανούν στα εκκαθαριστικά των δηλώσεων που θα υποβληθούν το 2016) ενώ για κέρδη τα οποία θα προκύψουν από την 1η Ιανουαρίου 2016 και εφεξής, η προκαταβολή φόρου θα είναι στο 100% του φόρου που αναλογεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα