Πτώση στη Wall Street την Τρίτη

00:56 3/4/2024 - Πηγή: BankWars

Πτώση στη Wall Street με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις επόμενες κινήσεις της Fed για τα επιτόκια και στις δηλώσεις αξιωματούχων σχετικά με τις εκτιμήσεις τους.

Η πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Cleveland,  Loretta Mester, δήλωσε ότι θέλει να δει περισσότερες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός οδεύει χαμηλότερα προτού ταχθεί υπέρ της μείωσης των επιτοκίων. Η ίδια τόνισε, ωστόσο, ότι οι μέχρι τώρα μετρήσεις ευθυγραμμίζονται γενικά με τις προβλέψεις της

για πιο αργή πρόοδο στη μάχη κατά του πληθωρισμού.

Η πρόεδρος της Federal Reserve Bank of San Francisco, Mary Daly δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πως τρεις μειώσεις των επιτοκίων φέτος είναι μια “λογική” προσδοκία, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η Fed είναι έτοιμη να κάνει λιγότερα αν ο πληθωρισμός παραμείνει σταθερός ή περισσότερα αν δει ότι η αγορά εργασίας αποδυναμώνεται η ο πληθωρισμός υποχωρεί γρηγορότερα από το αναμενόμενο.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 1% στις 39.171 μονάδες, ο S&P 500 0,72% στις 5.205 μονάδες και o Nasdaq  0,95% στις 16.240 μονάδες.

—Η μετοχή της Tesla έχασε 4,9% μετά την πρώτη πτώση πωλήσεων σε ετήσια βάση από τις  μέρες της πανδημίας. Παρέδωσε 386.810 οχήματα, αρκετά κάτω από την πρόβλεψη των αναλυτών για παράδοση 449.080 οχημάτων.

—Οι βιομηχανικές παραγγελίες ανέκαμψαν 1,4% τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη άνοδο και συγκεκριμένα κατά 1%.

—Το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,36% ενώ το 2ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,70%

Keywords
Αναζητήσεις
ptosi-sti-wall-street-tin-triti.htm
Τυχαία Θέματα