Σήμα κινδύνου από τη Βουλγαρία για τον Έβρο – Κακοκαιρία τη Δευτέρα – Έως 6 βαθμοί στην Αττική

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε η Βουλγαρία για την στάθμη των υδάτων στον Εβρο. Οπως ενημέρωσε την Ελλάδα, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, υπερχείλισε και έσπασε φράγμα στα σύνορα με τον Εβρο. Ως εκ τούτου προειδοποίησε ότι αναγκαστικά θα περάσουν νερά από το έδαφός της στο ελληνικό κομμάτι. Σύμφωνα με τους ειδικούς θα εισρεύσουν περί τα 300 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο στους ποταμούς Εβρο, Αρδα και Ερυθροπόταμο.

Σε επιφυλακή οι δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου

Οι αρχές καλούν

τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους να μην πλησιάζουν στα χωράφια τους και να απομακρύνουν ό,τι έχουν εκεί. Πάντως, ανησυχία υπάρχει για την περιοχή της Βύσσας και των Καστανέων Ορεστιάδας καθώς στη θέση Κιρίσανε στην περιφέρεια της Αδριανούπολης συναντώνται οι ποταμοί Άρδας, Τούντζα και Έβρος, όπου καταγράφονται ήδη 1000 κυβικά το δευτερόλεπτο με το όριο ασφαλείας περίπου στα 1400.
Σημειώνεται πως το ανάχωμα στην εν λόγω περιοχή είναι από τα παλαιότερα.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Σύμφωνα με το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχει εκδώσει η ΕΜΥ, τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους, που στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, όπου της νυχτερινές ώρες κατά τόπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Νεκρός οδηγός σε ρέμα στο Σιδηρόκαστρο Σερρών

Το μεσημέρι της Κυριακής τραγική ήταν η κατάληξη της επιχείρησης των αρχών στο ρέμα του Κρουσοβίτη στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, όπου έπεσε αυτοκίνητο εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης.

Δύτες της ΕΜΑΚ ανέσυραν νεκρό έναν άνδρα

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Tοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά- ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Καταιγίδες κατά τόπους στα νότια. Βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ. Πτώση της θερμοκρασίας. Παγετός στα κεντρικά και βόρεια.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις βαθμιαία θα χιονίσει στα ημιορεινά, στα βόρεια προάστια και πιθανόν πρόσκαιρα στο κέντρο της πόλης. Ανεμοι: Βόρειοι Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων από το βράδυ. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Θερμοκρασία: Από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις και στα παραθαλάσσια χιονόνερο. Από το μεσημέρι στη Δυτική Μακεδονία και από το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά καθώς και στα πεδινά της Ηπείρου και της Στερεάς. Βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Από το βράδυ στην Ηπειρο ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά- ημιορεινά και χιονόνερο σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές. Στην Πελοπόννησο βροχές – καταιγίδες και στα ορεινά- ημιορεινά χιονοπτώσεις. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Διάσπαρτες καταιγίδες στην Κρήτη. Ανεμοι: Βόρειοι 6 και στην Κρήτη Δυτικοί έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε Βόρειους Βορειοανατολικούς 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονόπτωση στα Βόρεια και βροχές ή διάσπαρτες καταιγίδες στα νότια. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων από τη νύχτα. Ανεμοι; Βόρειοι Βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στα Βόρεια έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Στα Βόρεια από -1 έως 6 και στα νότια από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα