Τελειώνει την παραφιλολογία του Brexit ο Κάμερον

Αποφασισμένος να κλείσει την όποια ανησυχία σχετικά με τις επιθυμίες της Μεγάλης Βρετανίας εμφανίστηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον καθώς ξεκαθάρισε πως ούτε πρόκειται να υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα σχετικά με το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας αλλά και πως δεν πρόκειται το δημοψήφισμα να αποτελέσει μοχλό πίεσης προς την ΕΕ.

Συγκεκριμένα σε

ομιλία του στη Βουλή, ο Ντέιβιντ Κάμερον ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα, δεύτερη ευκαιρία, για τη Βρετανία, απορρίπτοντας την πρόταση του Μπόρις Τζόνσον να χρησιμοποιηθεί ένα πιθανό «όχι» ως μέσο πίεσης και διαπραγμάτευσης, για ακόμη καλύτερους όρους παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πέτυχε μία συμφωνία με την ΕΕ το βράδυ της Παρασκευής, αλλά τα μηνύματα που λαμβάνει από το εσωτερικό της χώρας του δεν του επιτρέπουν να αισιοδοξεί. Τα ποσοστά από τα γκάλοπ δίνουν οριακό αποτέλεσμα, ενώ δήμαρχοι μεγάλων πόλεων, μεταξύ τους και ο ισχυρός δήμαρχος του Λονδίνου, αλλά και μέλη του κόμματος του Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσαν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ.

«Δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα. Δεν έχω άλλη ατζέντα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Κάμερον, κάνοντας σαφές πως η παραμονή ή όχι του Ηνωμένου Βασιλείου θα κριθεί οριστικά στις 23 Ιουνίου και αυτό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα