Θεσσαλία: “Σφιχτοχέρα” η ΕΕ όταν η κατάσταση επείγει – Οι 64 υπουργοί, το real estate των “κοράκων”, το πλιάτσικο και οι μαυραγορίτες

Καλή σας ημέρα

Κονομήσαμε…

2,2 δισ ευρώ, από τα οποία μόνο τα 400 εκατομμύρια είναι φρέσκο χρήμα, τουλάχιστον πενταπλάσιες οι πραγματικές ανάγκες για τις καταστροφές των πλημμυρών στη Θεσσαλία.

Ε, αυτό δεν το λες και επιτυχία, ούτε και κοινοτική αλληλεγγύη για να βγάζεις τσιτάτα, όπως αυτό του Σχοινά,  “η Ευρώπη στο πλευρό της Ελλάδας”.

Περισσότερο χρήμα θα έλθει βέβαια το 2024 και μέχρι τότε υπάρχουν ελληνικοί κρατικοί πόροι που θα απαλύνουν την κατάσταση, τους οποίους πόρους όμως κάποιες άλλες πλευρές της ελληνικής κοινωνίας θα στερηθούν.

Η ΕΕ

αποδείχθηκε για άλλη μία φορά “σφιχτοχέρα”, όχι γιατί δεν μας αγαπά, αλλά γιατί τα χρήματα που έχουν εγκριθεί για να υπάρχουν στα Ταμεία της για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, απλά, είναι λίγα δεδομένων των καταστροφών.

Πάντως, για να είμαστε σωστοί, ας σκεφθούμε τι θα γινόταν αν δεν υπήρχαν έστω και αυτά. Δείτε το δράμα με ανάλογες καταστάσεις στη Λιβύη και το Μαρόκο και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Πάμε στον υπουργό Κικίλια. Δεν φυγομαχεί, δήλωσε, και δεν παραιτείται. Σωστός. Ε, δεν πνίγηκε δα και ολόκληρη η Ελλάδα. Παραιτείσαι για μια Θεσσαλία; όταν μάλιστα όλα έγιναν όπως έπρεπε ως προς την κινητοποίηση της πολιτικής προστασίας; Δεν πνίγηκε, δα και όλη η Ελλάδα… Δεν γνωρίζω τι θα πράξει μετά την ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, αλλά κυβέρνηση 64 νοματαίων που μετά την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν πως θα ζουν κάνοντας το απόλυτο τίποτα, δεν βλέπω. Παρεμπιπτόντως, το ροτέισον στην ομάδα που έκανε ο πρωθυπουργός, αποδείχθηκε με όρους ποδοσφαιρικούς φιάσκο. Αυτοί που έβαζαν τα γκολ πέρασαν στην άμυνα και οι…τερματοφύλακες έγιναν σέντερ φορ.

Σχετικό: Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στον συντονισμό των υπουργών από το Επιτελείο. Και φυσικά, δεν υπάρχει παγκοσμίως πρωθυπουργός που πρέπει να ασχολείται καθημερινά με τα πιο απλά πράγματα που δεν μπορεί να τα λύσει ο …στρατός υπουργών-υφυπουργών του.

Διαβάζω ότι ανθεί στις πλημμυρισμένες περιοχές το πλιάτσικο. Κάποιοι έχουν συλληφθεί. Ποιοι είναι αυτοί που με τα ντάτσουν πάνε και σηκώνουν οικοσκευές; Όνομα δεν έχουν; Φωτογραφίες δεν υπάρχουν; τους χαιδεύουμε για να μας ψηφίσουν στις εκλογές; Δεν είδατε κύριοι της κυβέρνησης τα …χαίρια του Α.Τσίπρα που τους είχε αγκαλιά;

Ανθεί στις πλημμυρισμένες περιοχές και το…real estate. Κοράκια, προσπαθούν να πείσουν τους κατεστραμμένους ανθρώπους να τους πουλήσουν προς 300 και 400 ευρώ το στρέμμα τις περιουσίες τους!

Είναι μεγάλη κουβέντα η υπόθεση κερδοσκοπία στα τρόφιμα. Φρούτα (μήλα), λαχανικά με πρώτες τις ντομάτες, τυροκομικά (φέτα), κρέατα πήραν “φωτιά” από πλευράς τιμών. Η λαίλαπα των ανατιμήσεων πολύ σύντομα χτυπάει και την πόρτα των μεγάλων πόλεων. Δεν άκουσα να συζητάνε το πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Ή μήπως κάποιοι νομίζουν πως με το market pass, θα μπορεί ο καταναλωτής να αγοράζει τη φέτα προς 15 ευρώ το κιλό και το ένα μαρούλι προς 5 ευρώ; 

Θα επανέλθουμε σε όλα από αυτά που περιγράψαμε παραπάνω. Και θα κλείσουμε, με μία επισήμανση: Αν η κυβέρνηση δεν κάνει τη δουλειά που πρέπει, όπως την έκανε και πέτυχε στην πρώτη φάση της πανδημίας, δεν καραδοκεί κανένας ΣΥΡΙΖΑ. Καραδοκεί η ακροδεξιά.

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Αναζητήσεις
thessalia-sfichtochera-i-ee-otan-i-katastasi-epeigei--oi-64-ypourgoi--to-real-estate-ton-korakon-to-pliatsiko-kai-oi-mavragorites.htm
Τυχαία Θέματα