Προσοχή: “Βροχή” αντικρουόμενων διαρροών από τις Βρυξέλλες για την πορεία της διαπραγμάτευσης

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται αυτές τις κρίσιμες ώρες, κυρίως από τους επενδυτές, καθώς οι πληροφορίες που διαρρέονται από τις Βρυξέλλες είναι συγκεχυμένες και αντικρουόμενες.

Την ώρα που το Reuters μεταδίδει ότι το Eurogroup θα εξετάσει την πρόταση των θεσμών και όχι της Ελλάδας, αξιωματούχοι της Ε.Ε. δηλώνουν ότι η ελληνική πρόταση αποτελεί καλή βάση για συμφωνία!

Για

αυτό προσοχή και ψυχραιμία στην τελική ευθεία…

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η «Καθημερινή» η πρόταση των θεσμών περιλαμβάνει ένα μείγμα από τα παρακάτω: μεταρρύθμιση του ΦΠΑ με στόχο έσοδα 1,8 % του ΑΕΠ (πληροφορίες κάνουν λόγο για ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%), στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά μια πιο μετριοπαθή νομοθεσία που θα προβλέπεται να εφαρμοστεί αργότερα αλλά κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, σημεία ελάφρυνσης στη φορολογία των αγροτών και τρεις μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων, που προέρχονται από το πακέτο που ήδη έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι δεν υπήρχε σύγκλιση ούτε για το πώς η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει από τους δανειστές δέσμευση για την ρύθμιση του χρέους, καθώς αυτή η δέσμευση θεωρείται από την Αθήνα απαραίτητη για να αποδεχθεί μία συμφωνία, που περιέχει και σκληρά μέτρα.

Τα ξένα πρακτορεία διαψεύδουν ότι θα υπάρξει «take it or leave it» τελεσίγραφο από την Ευρώπη και μεταδίδουν ότι πιθανόν να υπάρξει νέο Eurogroup, εκτός από αυτό που συνεδριάζει το μεσημέρι, το Σάββατο.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ...

Σχέδιο, σκοπιμότητας ή προθέσεων όπως αναφέρουν πληροφορίες, που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup το οποίο θα ξεκινήσει με καθυστέρηση 30 λεπτών, στις 14.30 ώρα Ελλάδος. Νωρίτερα ο ο αυστριακός ΥΠΟΙΚ Χανς Γ. Σέλινγ δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup ότι “η συμφωνία κάθε λεπτό που περνά είναι και πιο δύσκολη. Η Κυριακή είναι η τελευταία προθεσμία. Ωστόσο είμαι αισιόδοξος”. Mε εκπλήσσει το πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει το μέλλον του ελληνικού λαού, σχολίασε υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα πρέπει να φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα. Αλλιώς δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα. Το θέμα δεν είναι μόνο να εξοικονομήσουμε χρήματα επιβάλλοντας φόρους. Πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να κάνει κάτι για την ανάπτυξη. Θέλω να δω το έγγραφο το οποίο υπεβλήθη πριν από πέντε λεπτά».

Keywords
Τυχαία Θέματα