21 Μάη: Δεν παίζουμε ζάρια

Δύο και μία μείνανε!

Κλείνει σε 3 μέρες το τελευταίο και πιό εφιαλτικό κεφάλαιο της μεταπολιτευτικής ιστορίας.

Τέλος στη μαύρη τετραετία του Κυρ. Μητσοτάκη, την πιό μαύρη τετραετία της δεξιάς.

Ένας λαός ολόκληρος βασανίστηκε χωρίς έλεος. Ακρίβεια, φτώχεια, βία, τιμωρία, αδικία απ’ τη μια. Αισχροκέρδεια, χλιδή, ασυδοσία, ακαταλόγιστο, ακαταδίωκτο από την άλλη.

Ένας λαός υπέφερε την κακοποίηση της νοημοσύνης του. Ο πολίτης υποβιβάστηκε σε υπήκοο. Μια κάστα λούμπεν έστησε κυβέρνηση ΑΕ, κράτος καθεστώς.

Ένας

λαός περήφανος, βράζει αρνούμενος την ταπείνωση. Περιφρονήθηκαν οι ανάγκες επιβίωσης, ιδίως των νέων, ακόμα και η ζωή τους, για να καταλήξουμε στο «πάμε κι όπου βγεί», που βγήκε στα Τέμπη…

Ως εδώ!

Στις 21 Μάη δεν επιλέγουμε απλώς κόμμα. Επιλέγουμε δρόμο. Επιλέγουμε να σιωπήσουμε ή να απαντήσουμε. Να γονατίσουμε ή να σηκωθούμε. Να σκορπίσουμε ή να συναθροιστούμε.

Η από κεί Ελλάδα, η Ελλάδα των λίγων, όσο κι αν είναι πανούργα και αδίστακτη, είναι μικρή. Η από δώ Ελλάδα, η Ελλάδα των πολλών, είναι σήμερα στο πόδι, ανάστατη και αναστημένη. Εξοργισμένη και αποφασισμένη. Διδαγμένη και εμπνευσμένη.

Τέλος!

Οι άνθρωποι που μπορούν να ανοίξουν το νέο κεφάλαιο της ιστορίας είναι μεγάλη πλειοψηψία. Μεγάλη πλειοψηφία θα είναι και στην κάλπη, αν δεν απουσιάσουν από την αναμέτρηση. Κάθε απουσία θα είναι απώλεια. Δεν θα λείψει ένα βόλι. Θα λείψει ένας μαχητής. Και θα είναι κρίμα.

Οι πολίτες που τοποθετούνται στην από δώ Ελλάδα, στη δημοκρατική Ελλάδα των πολλών, έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τη δική τους ισχυρή κυβέρνηση.

Έχουν -για πρώτη φορά- και το μέσο να το πετύχουν: την απλή αναλογική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αγωνίζεται γι’ αυτό το σκοπό. Θα είναι μακράν πρώτος, ώστε να συνεργασθεί με τις προοδευτικές δυνάμεις για το σχηματισμό κυβέρνησης του Α. Τσίπρα, με συμφωνημένο πρόγραμμα, στις 22 Μάη. Η ενότητα σώζει το λαό. Όχι οι μικροκομματικές διαιρέσεις.

Ο Κ. Μητσοτάκης -με όλο το συναπάντημα- προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει την ήττα του. Να αποτρέψει την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν θα τα καταφέρει.

Η αγανάκτηση να μη μείνει διαμαρτυρία. Να γίνει τιμωρία. Η ΝΔ να θερίσει ό,τι έσπειρε. Και μόνο με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γίνεται αυτό.

Με βάση τον εκλογικό νόμο, το πρώτο με το τρίτο κόμμα μπορούν -κατά πάσα βεβαιότητα- να σχηματίσουν κυβέρνηση. Τότε, ο δεύτερος δεν θα λάβει ποτέ την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Τότε ο δεύτερος θα μείνει με τον παπά στο χέρι. Και φυσικά, δεν θα υπάρξουν τότε, δεύτερες εκλογές.

Μη γελιόμαστε, λοιπόν. Δεν παίζουμε ζάρια. Δεν υπάρχουν περιθώρια για «χαλαρες ψήφους διαμαρτυρίας» . Η αναμέτρηση είναι μία και τελειωτική: στις 21 του Μάη.

Και η νίκη είναι μία και μοναδική: μεγάλη ενίσχυση και καθαρή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. , για σχηματισμό Δημοκρατικής Προοδευτικής Κυβέρνησης συνεργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα