Αυτοθαυμασμός Μητσοτάκη την ώρα που η κοινωνία στενάζει

Στην καθιερωμένη του Κυριακάτικη ανασκόπηση προχώρησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για το κυβερνητικό έργο, που για μια ακόμη φορά παρουσίασε ότι κυβερνά…μια άλλη χώρα.

Ο πρωθυπουργός εξήρε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για μια ακόμη φορά αναφέροντας; «Η δημοσιονομικά ισορροπημένη πολιτική μας αποδίδει, φαίνεται και από τη σταθερά καλή πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού το πλεόνασμα της ανάπτυξης θα επιστρέφει στην κοινωνία για την ενίσχυση πρωτίστως των πιο ευάλωτων που πλήττονται περισσότερο από το υψηλό επίπεδο τιμών, κυρίως των τροφίμων»

Παράλληλα,

επαίρεται για τις «φθινοπωρινές προβλέψεις της της Κομισιόν,[όπου] η Ελλάδα παρουσιάζει την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 27 ως προς τον ρυθμό ανάπτυξης που θα παραμείνει πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης έως και το 2025».

Την ώρα λοιπόν που οι αριθμοί της κυβέρνησης της ΝΔ…. ευημερούν, οι τιμές των τροφίμων καλπάζουν,  ενώ ξεχνάει να σημειώσει ότι η Ελλάδα κατέκτησε για τον Οκτώβριο την πανευρωπαϊκή κορυφή στον πληθωρισμό τροφίμων. Πρόκειται για ένα ακόμα «επίτευγμα» της κυβέρνησης της Ν.Δ., η οποία αρνείται να τιθασεύσει την ακρίβεια, με όποια ημίμετρα κι αν σκαρώνει.

Όπως έχει επισημάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση αρνείται να ελέγξει την αισχροκέρδεια, αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, αρνείται να ενισχύσει ουσιαστικά τα εισοδήματα των πολιτών. Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι λύση δεν αποτελούν ούτε τα κουπόνια ούτε τα καλάθια, ούτε προφανώς η κατάργηση των προσφορών, που πρόσφατα σκαρφίστηκαν, και για τα οποία προσπαθεί να… ενημερώσει τον ελληνικό λαό με τις αναρτήσεις τους ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα