Καιρός: Έρχεται από το βορρά ο χειμώνας των πέντε ημερών – «Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας» (video)

Ο καιρός φαίνεται πως θα αλλάξει ριζικά ήδη από σήμερα, Τρίτη 09/01, καθώς η θα υπάρξει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα με το χειμώνα να είναι πλέον εδώ και να δείχνει τα δόντια του.

Ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για χιόνια μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας καθώς ο Χειμώνας «έβαλε τα καλά του» και έφερε χιονοπτώσεις στα βόρεια και δυτικά της χώρας, μετά από μία

παρατεταμένη περίοδο καλοκαιρίας.

«Σήμερα θα έχουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες, κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις, ακόμη και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή. Δεύτερο ψυχρό κύμα αναμένεται από την Παρασκευή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης.

Στην Αττική που ήδη σημειώνονται τοπικές βροχές, τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενταθούν ενώ δεν αποκλείεται κατά τις απογευματινές ώρες να έχουμε πρόσκαιρες καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στην γύρω ορεινή ζώνη, δηλαδή Πάρνηθα, Υμηττός, Πεντέλη και Κιθαιρώνας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες, ενώ θα χιονίσει στην γύρω ορεινή και ημιορεινή ζώνη, με τα φαινόμενα από το απόγευμα και μετά να υποχωρούν. Βοριάδες θα σημειωθούν με τοπικά ισχυρές εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 8-9 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου από την Παρασκευή (12/1) η χώρα αναμένεται να επηρεαστεί από ένα νέο πολικό κύμα που θα απασχολήσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Δηλαδή την Παρασκευή, το Σάββατο και Κυριακή θα έχουμε πολύ κρύο σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, με παγετό στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

«Δεν αποκλείεται Σάββατο και Κυριακή να δούμε να χιονίζει και στην Αττική ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Στα βόρεια προάστια είναι αυξημένες οι πιθανότητες, ακόμη και στο κέντρο της πόλης να δούμε κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής.

Για χιονόστρωση δεν φαίνεται ακόμη για το κέντρο, για τα βόρεια προάστια όμως δεν αποκλείεται να έχουμε ακόμη και χιονόστρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Κλέαρχο ΜαρουσάκηΚολυδάς: «Δύο ψυχρές εισβολές»

Ο διευθυντής της ΕΜΥ μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς, εξέφρασε τον προβληματισμό του ως προς την εξέλιξη του καιρού κατά τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας τις «μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των προγνωστικών μοντέλων ως προς τα ποσά των χιονοπτώσεων».

«Δύο ψυχρές εισβολές θα σηματοδοτήσουν αυτή την εβδομάδα, η πρώτη Τρίτη (09/01) – Τετάρτη (10/01) και η άλλη το Σαββατοκύριακο (13-14/01).

Σε ό,τι αφορά στις χιονοπτώσεις του ερχόμενου Σαββάτου (13/01), υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των προγνωστικών μοντέλων ως προς τα ποσά των χιονοπτώσεων και αυτό οφείλεται στη διαφορετική θέση του επιφανειακού χαμηλού», ανέφερε σε ανάρτησή του, χθες Δευτέρα (08/01) ο Θοδωρής Κολυδάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα