ΚΚΕ: Τα έβαλε ξανά με το ΣΥΡΙΖΑ για το «σκέτο Μακεδονία» της Σιλιανόφσκα

Η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, κατά την ορκωμοσία αναφέρθηκε στη χώρα της δίχως να χρησιμοποιήσει τον γεωγραφικό προσδιορισμό ανοίγοντας ξανά θέμα συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Νέα Δημοκρατία που πρωτοστατούσε στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία παρέα με την ακροδεξιά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που διατυμπάνιζε ότι με το που εκλεγεί πρωθυπουργός θα ακυρώσει

τη Συμφωνία ή που φώναζε πως «ο Τσίπρας αντάλλαξε τις συντάξεις με τη Μακεδονία», τώρα ζητά επίμονα την τήρηση των όρων που συμφωνήθηκαν στις Πρέσπες και από τις δύο πλευρές.

Εδώ έρχεται το ΚΚΕ για ακόμη μια φορά να τα βάλει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τα «κενά» στη Συμφωνία, θέτοντας σε δεύτερο πλάνο την κυβέρνηση η οποία αυτή τη στιγμή είναι υπεύθυνη για την τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο χώρες.

Πιο συγκεκριμένα από τον Περισσό διαμηνύουν ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπηρετούσε την πραγματική επίλυση των διαφορών των δυο χωρών» και ότι «Οι τελευταίες εξελίξεις εκθέτουν τόσο την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίστηκε τη ΝΑΤΟϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονία».

Αυτό που μάλλον ξέχασαν στο ΚΚΕ είναι ότι ακριβώς λόγο αυτής της Συμφωνίας υπάρχει ο γεωγραφικός προσδιορισμός και δεν είναι το καλύτερο σε τόσο σοβαρά εθνικά θέματα να ακολουθούν μια γραμμή που μάλλον δεν αρμόζει τόσο πολύ σε κομμουνιστικό κόμμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα