Το διάγγελμα Μητσοτάκη με το οποίο θα ανακοινώσει εκλογές – Όλο το παρασκήνιο

Η πολιτική συζήτηση γύρω από την ημερομηνία των εκλογών έχει φουντώσει για τα καλά τις τελευταίες ημέρες, μόνο που πλέον τα σενάρια αφορούν το πώς και πότε αυτές θα ανακοινωθούν και όχι τόσο το πότε θα γίνουν.

Όλα δείχνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει πως οι πρώτες εκλογές θα διεξαχθούν 9 Απριλίου και στη συνέχεια ή 14η ή 21η Μαΐου οι δεύτερες.

Ο αστερίσκος που υπήρχε για δήθεν αντίδραση από την εκκλησία καθώς η 9η Απριλίου είναι

Κυριακή των Βαΐων, φαίνεται πως έχει καμφθεί.

Μέσα στον Μάρτη και πιο συγκεκριμένα στις 12 ή στις 14 Μαρτίου ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει διάγγελμα όπου και θα ανακοινώσει και επίσημα τις παραπάνω ημερομηνίες.

Πώς κλείδωσαν για 9 Απριλίου οι κάλπες

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με θέμα την οικονομία και την αγορά εργασίας δίνοντας και τυπικά το σήμα για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Οι βασικοί λόγοι που συνεκτιμήθηκαν στο Μαξίμου ώστε οι κάλπες να στηθούν στις 9 Απριλίου είναι οι εξής:

Οι εκλογές δεν μπορούν τη συγκεκριμένη ημερομηνία να θεωρηθούν πρόωρες και ο Μητσοτάκης τυχοδιώκτης και μη-θεσμικός. Η κυβέρνηση θεωρεί πως το επόμενο διάστημα τα μέτρα-ασπιρίνες που έχει λάβει θα ακουμπήσουν την κοινωνία. Ο Απρίλης είναι πιο κοντά στο καλοκαίρι παρά στο χειμώνα, με ότι σημαίνει αυτό και τέλος και ένα πρακτικό ζήτημα στις 9 Απριλίου οι εκλογές θα διεξαχθούν χωρίς να «πέσουν πάνω» στην κρίσιμη περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα