Το “Game of Thrones” ξεπέρασε το “The Sopranos” σε δημοφιλία

Το ΗΒΟ είναι πλέον ο βασιλιάς των τηλεθεάσεων. Η σειρά φαντασίας και μεγάλη επιτυχία του δικτύου έχει επίσημα πλέον υποσκελίσει το γκανγκστερικό δράμα “The Sopranos” και έχει ανακηρυχτεί η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία του καλωδιακού δικτύου ΗΒΟ, και με επίσημη επιβεβαίωση από το ίδιο το δίκτυο.
Με δυο επεισόδια να απομένουν για το τέλος της 4ης σεζόν, το GoTs μετράει πλέον κατά μέσο όρο 18,4 εκατ. τηλεθεατές

σε κάθε επεισόδιο.
Το επίτευγμα αυτό ξεπερνάει το ρεκόρ του ΗΒΟ που κατείχε το The Sopranos από το 2002, με μέσο όρο 18,2 εκατ. τηλεθεατές ανά επεισόδιο.
Η υποψία ότι το GoTs είχε ξεπεράσει σε δημοφιλία το The Sopranos πλανιόταν όλη τη χρονιά αλλά οι αναλυτές του ΗΒΟ περίμεναν έως ότου να είναι σε θέση να το επιβεβαιώσουν μέσω των πιο αυστηρών δεδομένων σύγκρισης. Επίσης, δραματικές αλλαγές έχουν συμβεί στον τρόπο που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα και αναπόφευκτα κάτι τέτοιο επηρεάζει και τις μετρήσεις. Η ανάπτυξη του DVD playback έχει ενισχύσει την παρακολούθηση του GoTs ενώ πλέον το ΗΒΟ προσφέρει και streaming των προγραμμάτων του μέσω HBO Go.
Απ’ την άλλη, η έκρηξη της διαδικτυακής πειρατείας υποδηλώνει εκατομμύρια τηλεθεατές που παρακολουθούν το GoTs αλλά δεν είναι δυνατόν να μετρηθούν και κάνουν τη σειρά του ΗΒΟ το Νο1 πρόγραμμα της αμερικανικής τηλεόρασης που ‘κατεβαίνει’ παράνομα.
Το επόμενο επεισόδιο του GoTs προβάλλεται την Κυριακή, 8 Ιουνίου, και αφηγείται τη Μάχη του Castle Black. Το τελευταίο επεισόδιο της 4ης σεζόν θα προβληθεί την Κυριακή, 15 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα