1, 2… στοπ!

«Κάτω τα χέρια από τη Χρυσή Μπάλα», λένε οι επίγονοι του Ντιέγκο Μαραντόνα για το βραβείο που είχε απονεμηθεί στον σπουδαίο αργεντινό άσο μετά την ανάδειξή του ως κορυφαίου παίκτη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 και θα βγει σε πλειστηριασμό τον επόμενο μήνα στο Παρίσι.

Οι κληρονόμοι του «Χρυσού Παιδιού» θα καταθέσουν αγωγή ώστε να σταματήσουν τη δημοπρασία του βραβείου από τον οίκο δημοπρασιών Aguttes.

Για δεκαετίες παρέμενε άγνωστη η τύχη της Χρυσής Μπάλας του Μαραντόνα η οποία του είχε απονεμηθεί το 1986 σε ειδική εκδήλωση στο καμπαρέ Lindo στη Σανζ Ελιζέ.

Για την εξαφάνισή

της είχαν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες. Κάποιοι υποστήριζαν πως την έχασε ο Μαραντόνα σε παιχνίδι πόκερ ή την πούλησε για να ξεχρεώσει. Αλλοι λένε πως την έκλεψαν από τη θυρίδα τράπεζας της Νάπολης στα χρόνια που αγωνιζόταν στους Παρτενοπέι ο Μαραντόνα.  Την τελευταία εκδοχή ασπάζονται και οι κληρονόμοι του που πληροφορήθηκαν μόλις πρόσφατα για την ιστορία της Χρυσής Μπάλας. Ο δικηγόρος τους Ζιλ Μορό δήλωσε πως θα υποβάλει επείγον αίτημα στον πρόεδρο του δικαστηρίου της Ναντέρ κοντά στο Παρίσι για να αποσύρει τη Χρυσή Μπάλα από τη δημοπρασία. Θα ζητήσει επίσης δικαστική κατάσχεση του βραβείου και θα υποβάλλει καταγγελία για κλοπή.

Ο οίκος Aguttes υποστηρίζει πως το τρόπαιο επανεμφανίστηκε το 2016 μεταξύ άλλων αντικειμένων που αποκτήθηκαν από ιδιώτη συλλέκτη σε δημοπρασία στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το επιχείρημα του οίκου δημοπρασιών το άτομο που αγόρασε το τρόπαιο πριν από χρόνια δεν γνώριζε ότι είχε κλαπεί. «Εάν ο ιδιοκτήτης ενός αντικειμένου μπορεί να διεκδικήσει την κυριότητα σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, είναι υπό την προφανή προϋπόθεση ότι η καλή του πίστη δεν μπορεί να αμφισβητηθεί», αναφέρει η εταιρεία Paradox Lawyers.

Ο οίκος δημοπρασιών αναμένει το τρόπαιο να πουληθεί για αρκετά εκατομμύρια λόγω της μοναδικότητάς του, ενώ ζητά από τους υποψήφιους αγοραστές να καταθέσουν 150.000 ευρώ για να συμμετάσχουν στη δημοπρασία της 6ης Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα