VW ID.5 GTX: Tο ηλεκτρικό GTi

Η VW, με την ηλεκτρική της γκάμα ID κάνει μια δυναμική παρουσία, τόσο στις μικρές κατηγορίες όσο και τις μεγαλύτερες. Μετά το ID.3 και το ID.4 , η γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, στην έκθεση του Μονάχου – εκεί όπου σχεδόν οι περισσότερες φίρμες που θα δώσουν το παρόν τους θα έχουν ως επί το πλείστον ηλεκτρικά μοντέλα – το νέο, κουπέ ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το VW ID.5 GTX.

Η εξωτερική του εμφάνιση

προέρχεται από την γνώριμη σχεδιαστική ταυότητα των μοντέλων ID.4 και ID.3, όπου ξεχωρίζει η κυψελωτή μάσκα, τα κάθετα LED φώτα ημέρας, ενώ ,ειδοποιός διαφορά ότι, το νέο μοντέλο από το πλάι παραπέμπει σε κουπέ μοντέλο, ενώ, έχει και αρκετές παραβολές από crossover. Το δυναμικό του στυλ ξεχωρίζει και από τις ζάντες των 21 ιντσών. Το σχεδιαστικό μενού συμπληρώνεται από την δυναμική αεροτομή.

To ID.5 GTX για την κίνηση του διαθέτει δύο κινητήρες, έναν σε κάθε τρόχο.  Ειδικότερα, ο πίσω άξονας έχει έναν ισχυρό κινητήρα ηλεκτρισμού που στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει 204 ίππους, σε συνδυασμό με τον εμπρός κινητήρα η συνολική ισχύς αγγίζει τους 299 ίππους . Να σημειωθεί, ότι το ID.4 GTX είναι η GTi εκδοχή του ID.4, που έχει πολλά κοινά σημεία με το ID.5 GTX, στον τομέα των ηλεκτροκινητήρων και των επιδόσεων. Τα 0-100 χλμ./ώρα αναμένεται να ολοκληρώνονται σε λιγότερο από 6,2 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα. Σε αυτονομία, το γερμανικό μοντέλο , μετά από μια πλήρη φόρτιση, θα αγγίζει τα 497 χλμ. με την εξελιγμένη μπαταρία των 77 kWh. Στο σαλόνι αυτοκινήτου του Μονάχου θα δούμε την πρωτότυπη εκδοχή.  Να σημειωθεί, ότι, πριν το καλοκαίρι, η VW είχε παρουσιάσει το νέο ο ID.4 GTX, μια ακόμη ηλεκτρική πρόταση, με σπορ χαρακτηριστικά. Το ID.4 GTX αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων  της φίρμας, και στόχος τους, να επαναφέρει, μέσα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την ένδοξη παρουσία των GTI και GTE.

Keywords
Τυχαία Θέματα