«Εφυγε» μια πρωταθλήτρια της άρσης βαρών

Πολύ δυσάρεστα έκλεισε το 2023 για την ελληνική άρση βαρών, καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 37 ετών η Αρτεμις Θεριάκη, νικημένη από λευχαιμία, ένα μήνα μετά τον θάνατο της μητέρας της επίσης από καρκίνο.

Η Αρτεμις Θεριάκη ήταν αθλήτρια του Πέλοπα Πατρών και ξεκίνησε την άρση βαρών το 2002. Είχε αναδειχθεί αρκετές φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας

και ήταν μέλος της εθνικής ομάδας.

Ανδρες και γυναίκες μπαίνουν στη μάχη

Για Ζάγκρεμπ (άνδρες) και Αϊντχόφεν (γυναίκες) ετοιμάζονται να αναχωρήσουν οι εθνικές μας ομάδες πόλο που θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Πρώτη θα μπει στους αγώνες η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου που θα παίξει στον όμιλο κατά σειρά με την Ουγγαρία την Πέμπτη (20.00), με την Ιταλία το Σάββατο (20.00) και εναντίον της Γεωργίας τη Δευτέρα (18.00). Οι γυναίκες της Αλεξίας Καμμένου αρχίζουν τους αγώνες τους στην Ολλανδία μια μέρα αργότερα, αλλά με συνεχόμενα παιχνίδια που θα είναι κόντρα στην Ουγγαρία την Παρασκευή (21.30), την Κροατία το Σάββατο (17.00) και τη γηπεδούχο Ολλανδία την Κυριακή (19.30).

Οικογενειακή Πρωτοχρονιά για τον Τερίμ

Με αφορμή την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού από τον Φατίχ Τερίμ, στην Ελλάδα βρέθηκε για την αλλαγή του χρόνου η κόρη του τούρκου προπονητή, Μπουσέ. Η 33χρονη, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην πατρίδα της με δεδομένο πως είναι διάσημη σχεδιάστρια μόδας, ήρθε στην Αθήνα μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά, ώστε να περάσουν όλοι μαζί αυτές τις μέρες. Από εδώ και πέρα, εξάλλου, οι στιγμές χαλάρωσης θα είναι ελάχιστες για τον πατέρα της, αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού θα είναι αδιάκοπες.

Κατηγορείται πως δολοφόνησε τη σύζυγό του!

Ο Ρόαν Ντένις, παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας σε πίστα, φέρεται να είναι ο αυτουργός της δολοφονίας της συζύγου του, και μητέρας των δύο παιδιών τους, Μελίσα Χόσκινς!

Η 32χρονη, επίσης παγκόσμια πρωταθλήτρια της ποδηλασίας, βρέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου με πολύ σοβαρά τραύματα έξω από το σπίτι της στην Αδελαΐδα. Παρά την άμεση επέμβαση των σωστικών συνεργείων και την άμεση μεταφορά της σε νοσοκομείο της πόλης, δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Ο εισαγγελέας της Αδελαΐδας προχώρησε σε απαγγελία κατηγοριών για δολοφονία μέσω επικίνδυνης οδήγησης στον σύζυγό της Ντένις (κατηγορείται ότι την παρέσυρε σκοπίμως με το βαν του) ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η ακροαματική διαδικασία για το συμβάν αναμένεται, σύμφωνα με όσα διάβασα στα τοπικά Μέσα, να αρχίσει στις αρχές του ερχόμενου Μαρτίου. Οι έρευνες των Αρχών ασφαλώς και θα συνεχιστούν.

Κολλητοί κι ας είναι αιώνιοι αντίπαλοι

Τι κι αν στο γήπεδο είναι αιώνιοι αντίπαλοι; Γουίλιαν Αράο και Ροντινέι άλλαξαν μαζί τον χρόνο το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, όπως έκαναν γνωστό με ανάρτησή τους στα social media. Οι δύο βραζιλιάνοι άσοι, βέβαια, γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια καθώς έχουν υπάρξει συμπαίκτες στη Φλαμένγκο για 6,5 χρόνια. Ο Ροντινέι, μάλιστα, έχει προσαρμοστεί για τα καλά στη χώρα μας αφού λίγα λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου ανέβασε βίντεο με ευχές στα ελληνικά. Και έκανε μεγάλη εντύπωση…

Νέα αρχή από τα χαμηλά στρώματα

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τον τελευταία του παρουσία σε πάγκο, ο Ράιαν Γκιγκς μπορεί να ξανακάνει το προπονητή. Ο ουαλός πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει αγοράσει τη Σάλφορντ Σίτι, μια ομάδα στην αγγλική τέταρτη κατηγορία, η οποία μόλις απέλυσε τον μάνατζέρ της Νιλ Γουντ. Οπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, ο Γκιγκς θα αναλάβει την προσωρινή τεχνική ηγεσία και ως εκ τούτου θα ξεκινήσει από τη League Two. Ο Γκιγκς ήταν για μια τετραετία στην Εθνική Ουαλίας από την οποία αποχώρησε λόγω προβλημάτων με τον νόμο.

Μαχαίρωσαν και σκότωσαν έναν δρομέα

Σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθε η είδηση της δολοφονίας του 34χρονου δρομέα Μπένζαμιν Κίπλαγκατ! Οπως αναφέρουν ρεπορτάζ από την Κένυα, ο άτυχος αθλητής από την Ουγκάντα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου.

Είχε αγωνιστεί σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες στα 3.000 μέτρα στιπλ (9ος στο Πεκίνο το 2008, 6ος στο Λονδίνο το 2012 και 19ος στο Ρίο το 2016).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρέθηκε νεκρός με τραύματα από μαχαιριές στο στήθος και τον λαιμό του μέσα σε ένα αμάξι, κοντά στο Ελντορέτ στην Κένυα.

Keywords
Τυχαία Θέματα