Γαλλία: Τα φρικτά εγκλήματα του «δράκου των Αρδεννών» – Bίασε και στραγγάλισε νεαρά κορίτσια

Η 75χρονη πρώην σύζυγος του Γάλλου κατά συρροή δολοφόνου Michel Fourniret, Monique Olivie, δικάζεται για συνέργεια στην απαγωγή και δολοφονία της Joanna Parrish, 20 ετών, το 1990 και δύο άλλων θυμάτων – της Marie-Angèle Domèce, 19 ετών, το 1988 και της εννιάχρονης Estelle Mouzin το 2003.

Η πρώην σύζυγος του Γάλλου διαβόητου δολοφόνου είπε στην αστυνομία ότι ο Fourniret, χτύπησε τη Βρετανίδα φοιτήτρια Joanna Parrish πριν τη βιάσει και τη στραγγαλίσει και πετάξει το πτώμα της σε ένα ποτάμι.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της δίκης, ένας Βέλγος εισαγγελέας που ανέκρινε την Olivier το 2004

είπε ότι περιέγραψε πώς εκείνη και ο Fourniret είχαν παραλάβει τον Parrish, φοιτητή του Πανεπιστημίου του Leeds που ήταν οκτώ μήνες στη Γαλλία ως βοηθός καθηγητή, κοντά στο σταθμό του Auxerre στην Yonne, δύο ώρες νοτιοανατολικά του Παρισιού.

«Ο Michel ρώτησε την κοπέλα αν ήταν παρθένα, αν είχε φίλο. Της είπε να γδυθεί και εκείνη αρνήθηκε. Χτύπησε τη νεαρή κοπέλα μέχρι να χάσει τις αισθήσεις της και στη συνέχεια τη βίασε. Στη συνέχεια τη στραγγάλισε», δήλωσε η Olivier στην αστυνομία σε μια δήλωση που αργότερα ανακάλεσε.

«Στη συνέχεια πήρε το γυμνό σώμα της και το πέταξε σε ένα ποτάμι», πρόσθεσε.

Το γυμνό σώμα της Parrish βρέθηκε κοντά στον ποταμό Yonne το επόμενο πρωί, στις 17 Μαΐου του 1990. Το απόγευμα της Τετάρτης (29.11), ο Didier Safar, ο δικαστής που προεδρεύει της δίκης, ζήτησε από την Ολιβιέ να σηκωθεί και να ξεκαθαρίσει τη θέση της. «Μετά τη χθεσινή μου δήλωση, είχατε πολύ λίγα σχόλια. Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Ποια είναι η θέση σας για τις τρεις κατηγορίες σε βάρος σας;» ρώτησε ο Didier Safar.

Η Ολιβιέ είπε: «Αναγνωρίζω όλα τα γεγονότα, τα τρία γεγονότα για τα οποία με κατηγορούν. «Με άλλα λόγια, παραδέχεστε τα γεγονότα στις υποθέσεις Parrish, Domèce και Mouzin;» ρώτησε ο Safar. Η Olivier έγνεψε καταφατικά, είπε ωστόσο στο δικαστήριο ότι μετάνιωσε «για όλα όσα συνέβησαν».

Κατά τη διάρκεια μιας 17χρονης εκστρατείας απαγωγών και δολοφονιών, ο τρόπος λειτουργίας του ζευγαριού ήταν ότι η Olivier κατόρθωνε να παρασύρει τα θύματα στο όχημά τους, καθώς μια γυναίκα ήταν λιγότερο πιθανό να τρομάξει τις γυναίκες. Ο Fourniret συνήθως περίμενε στο πίσω μέρος ή στεκόταν πιο πέρα στο δρόμο περιμένοντας να τον παραλάβουν.

Σκότωσε 10 νεαρές γυναίκες και κορίτσια

Ο «Δράκος των Αρδεννών» πιστεύεται ότι σκότωσε τουλάχιστον 10 νεαρές γυναίκες και κορίτσια. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2008 για επτά φόνους, αλλά πέθανε το 2021 προτού δικαστεί για άλλους τρεις, συμπεριλαμβανομένης της Parrish . Η Olivier εκτίει ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον ρόλο της στις δολοφονίες.

Ο πρώην εισαγγελέας που ανέκρινε το ζεύγος μεταξύ 2004 και 2008, είπε ότι είχε παραδεχτεί ότι ενεπλάκη στη δολοφονία των Parrish και Domèce τότε, αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε τη δήλωσή της και τον κατηγόρησε ότι την ανάγκασε να ομολογήσει. «Η Olivier εξήγησε ότι ο Michel Fourniret είχε απαγάγει ένα κορίτσι στο σταθμό της Auxerre. Δεν είχαμε γνώση αυτής της απαγωγής, αυτής της δολοφονίας, η οποία ήταν της Joanna Parrish».

«Η Ολιβιέ έδωσε λεπτομέρειες για τα κορδόνια που χρησιμοποιήθηκαν [για να δέσουν] το κορίτσι και τη σεξουαλική κακοποίηση στην οποία υποβλήθηκε στο βαν παρουσία της. Ξαφνικά, μας λέει: «Το σώμα πετάχτηκε σε ένα ρυάκι, ο Fourniret το έκανε». Είπε επίσης ότι ο πρώην σύζυγός της βίασε το θύμα.

Απέσυρε τις πληροφορίες αργότερα λέγοντας ότι την ανάγκασαν να ομολογήσει με τη βία. «Είναι μια παθολογική ψεύτρα και παρουσιάζει τον εαυτό της ως θύμα», είπε, προσθέτοντας ότι η ίδια και ο Michel Fourniret ήταν «και οι δύο τέρατα απανθρωπιάς, διαστροφής και σκληρότητας. Ήταν και οι δύο επικίνδυνοι». Τα πτώματα των Domèce και Mouzin δεν βρέθηκαν ποτέ.

Η δίκη συνεχίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα