Η «διάρρηξη» ήταν τελικά… σπρώξιμο πόρτας

Δεν υπήρχε διάρρηξη στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών αλλά πιθανόν μόνο ένα δυνατό… σπρώξιμο πόρτας από έναν υπάλληλο που ήθελε να εκτυπώσει έγγραφα. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, μάλιστα, είχε αναφέρει στους προϊσταμένους του από την αρχή ότι εκείνος «παραβίασε» την πόρτα, όμως οι τελευταίοι προχώρησαν σε καταγγελία για «διάρρηξη», προκαλώντας και πολιτικές αντιδράσεις. Αυτά είναι τα άγνωστα στοιχεία της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. για την καταγγελλόμενη «εισβολή», προ τριών εβδομάδων, στο εν λόγω

γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών, για την οποία διατυπώθηκαν υπόνοιες ότι συνδέεται με το σκάνδαλο διαρροής στοιχείων αποδήμων και εξελίχθηκε σε πολιτικό-αστυνομικό θρίλερ.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε χθες δελτίο Τύπου στο οποίο διευκρινίζει ότι τελικά δεν υπήρξε διάρρηξη, αφού δεν βρέθηκαν ίχνη DNA ή αποτυπώματα σεσημασμένου δράστη, δεν διαπιστώθηκε η είσοδος αγνώστου ατόμου στο κτίριο και δεν προέκυψε ότι υπήρξε οποιαδήποτε χρήση των υπολογιστών στο γραφείο, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» για την καταγγελία.

Η εκδοχή για παραβίαση της πόρτας εκ… λάθους, δε, προέκυψε μετά την προ μερικών 24ώρων κατάθεση του προαναφερόμενου υπαλλήλου, ο οποίος δεν είχε εντοπιστεί και κληθεί αρχικά. Κατά τον ίδιο, λοιπόν, τα όποια σημάδια παραβίασης στην πόρτα προέκυψαν στην προσπάθειά του να την ανοίξει με δύναμη – χωρίς να γνωρίζει ότι είναι κλειδωμένη – προκειμένου να τυπώσει έγγραφα.

Τελικά τα σημάδια παραβίασης στην πόρτα του γραφείου του ΥΠΕΣ προέκυψαν στην προσπάθεια υπαλλήλου να ανοίξει την πόρτα, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι κλειδωμένη, προκειμένου να τυπώσει έγγραφα

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, και ο ίδιος ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, ο οποίος αρχικά προχώρησε σε μηνύσεις για την «επιδρομή» στο γραφείο του, εκ των υστέρων δεν απέκλειε να πρόκειται ακόμα και «για… αστείο από άλλους υπαλλήλους επειδή τον έβλεπαν αγχωμένο για την υπόθεση διαρροής των e-mails των αποδήμων».

Αβάσιμη καταγγελία

Το περιστατικό σημειώθηκε μεταξύ 13.30 και 14.30 της Παρασκευής 26 Απριλίου, όταν ο διευθυντής της εν λόγω υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία της οδού Σταδίου και κάλεσε την ιδιαιτέρα του να μεταφέρει κάποια έγγραφα από το δικό του γραφείο στην οδό Ευαγγελιστρίας. Μια συνεργάτιδά του που είχε κλειδώσει το γραφείο μετά την αναχώρησή του είχε καταθέσει ότι όταν επέστρεψε διαπίστωσε πως η πόρτα ήταν ανοιχτή, με εμφανή σημάδια παραβίασης της κλειδαριάς. Η ΕΛ.ΑΣ. ερεύνησε τα χρονικά δεδομένα της κατάθεσης του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών και διαπίστωσε ότι υπήρχε μόνο μικρή απόκλιση των αναφορών του σε σχέση με τον χρόνο απουσίας του από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ενα από τα κύρια ερωτήματα της έρευνας, λοιπόν, ήταν ποιος θα μπορούσε να είναι ο λόγος της «εισβολής», αφού ήδη για την υφαρπαγή των e-mails των αποδήμων έχει εκδοθεί πόρισμα που αποδίδει την ευθύνη σε έναν πολιτικό και σε έναν υπηρεσιακό παράγοντα, με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εκλογών να παραμένει εκτός «κάδρου». Συνεπώς, φαίνεται ότι η καταγγελία ήταν απολύτως αβάσιμη και προκάλεσε θόρυβο χωρίς λόγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα