Ιλινόις: Πυροβόλησε την γειτόνισσά του γιατί είχε μαύρους γιους

Ένας άνδρας από το Ιλινόις κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για απόπειρα δολοφονίας και έγκλημα μίσους, επειδή φέρεται να πυροβόλησε τη γειτόνισσά του. Ο λόγος που την πυροβόλησε ήταν επειδή ενώ είναι λευκή έχει δύο μαύρους γιους.

Μάρτυρες ανέφεραν στους αστυνομικούς όταν έγινε το συμβάν, ότι ο John P. Shadbar, 70 ετών, είχε «πυροβολήσει με δεκάδες σφαίρες» και με ένα «τουφέκι» την 45χρονη γυναίκα, η οποία εκείνη την ώρα περπατούσε έξω από το σπίτι του, σύμφωνα με το people

Η γυναίκα,  μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε «κρίσιμη κατάσταση», με τραύματα στο στήθος και το χέρι. Η αστυνομία ανέφερε ότι «υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για τα τραύματά της και αναρρώνει».

H μητέρα με ένα από τα δύο παιδιά της

Ο δράστης είχε  «οχυρωθεί» μέσα στο σπίτι του μετά τους πυροβολισμούς. Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα παραδόθηκε.

Ρατσιστικά κίνητρα

Οι αστυνομικοί  δήλωσαν επίσης ότι έλαβαν βίντεο από τις κάμερες παρακολούθησης των γειτόνων που κατέγραψαν τους πυροβολισμούς και δήλωσαν ότι το περιστατικό φαίνεται να έχει «ρατσιστικά κίνητρα».

Η οικογένεια της γυναίκας ανέφερε ότι ο Shadbar παρενοχλούσε την ίδια και τα παιδιά της και τους έβριζε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς από τότε που μετακόμισαν στην περιοχή πριν από περίπου 10 χρόνια.

Ο δράστης

Μάλιστα η γυναίκα είχε καταγγείλει τον γείτονά της τον Μάρτιο του 2024, γιατί όπως είχε πει: «φερόταν πολύ ταραγμένα και φώναζε στα παιδιά της». Οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν και έλυσαν το ζήτημα, ανέφερε η αστυνομία.

Επίσης μια ακόμη φορά η γυναίκα τον είχε καταγγείλει επειδή έριχνε πυροτεχνήματα πάνω από τον φράχτη της. Η γυναίκα είχε πει τότε στην αστυνομία ότι είχε «συνεχή προβλήματα με τον Shadbar», αλλά «λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, δεν έγινε σύλληψη εκείνη τη στιγμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα