Κακοκαιρία: Σε ένα μήνα στον Βόλο έβρεξε όσο στην Αθήνα σε 2,5 χρόνια

Πρωτοφανής ήταν ο όγκος νερού που έπεσε στον Βόλο τον φετινό Σεπτέμβριο καθώς η περιοχή επλήγη τόσο από την κακοκαιρία Elias όσο και από την κακοκαιρία Daniel.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι ειδικοί δείχνουν ότι δημιουργείται μια νέα στατιστική, καθώς το σπάνιο γίνεται πιθανότερο και το ακραίο γίνεται σιγά σιγά ο μέσος όρος.

Ειδικότερα στην κακοκαιρία Daniel καταγράφηκαν 451 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέσα σε ένα 24ωρο. Λίγο λιγότεροι, δηλαδή 307

τόνοι νερό ανά στρέμμα σε ένα 24ωρο, καταγράφηκαν στην κακοκαιρία Elias.

Τον φετινό Σεπτέμβριο στον Βόλο έβρεξε 100 φορές περισσότερο από το κανονικό

Οι τόνοι νερού ανά στρέμμα που έπεσαν στον Βόλο από την κακοκαιρία Daniel και την κακοκαιρία Elias

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου οι αριθμοί αυτοί στην πράξη σημαίνουν ότι τον φετινό Σεπτέμβριο στον Βόλο έβρεξε 100 φορές περισσότερο από το κανονικό. Έβρεξε δηλαδή όσο βρέχει στην Αθήνα σε δυόμιση χρόνια!

Ο καιρός την Παρασκευή

Μπορεί πλέον η κακοκαιρία Elias να είναι σε ύφεση, ωστόσο και αύριο, Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστατος και θα υπάρχουν με βροχές. Συγκεκριμένα βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, ενώ τοπικά στο Αιγαίο θα υπάρξουν κάποια φαινόμενα όχι με ιδιαίτερες εντάσεις.

Ίσως ξανά βρέξει όμως για λίγο και στην Εύβοια και στη Μαγνησία. Από το μεσημέρι αναμένονται μπόρες και σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Λιγότερα φαινόμενα θα υπάρξουν το Σάββατο, ενώ καλύτερη θα είναι η εικόνα την Κυριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα