Κατατέθηκε κι επισήμως το καταστατικό του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι

Είναι και επίσημη η ίδρυση του κόμματος από τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα.

Ο ίδιος μαζί με τον πρώην βουλευτή και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκο Νικολόπουλο, κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο το σχετικό φάκελο, γνωστοποιώντας έτσι το όνομα, το έμβλημα και την έδρα του πολιτικού κόμματος.

Παράλληλα υπεβλήθησαν το καταστατικό και η ιδρυτική του διακήρυξη, που υπογράφονται από διακόσιους, τουλάχιστον, πολίτες με δικαίωμα ψήφου.

Όπως αναφέρεται στην Ιδρυτική Διακήρυξη «το Κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι»,

βαθύτατα δημοκρατικό και πατριωτικό, θα πορευτεί με κυρίαρχο πολιτικό όπλο και λόγο την ανθρωπιά και την λογική που απουσιάζει σήμερα από όλες τις πολιτικές αποφάσεις».

Με αφορμή την κατάθεση του καταστατικού και της ιδρυτικής διακήρυξης του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ο Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το Κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» απέκτησε πλέον και επίσημα υπόσταση. «Γεννήθηκε» ως παιδί της ανάγκης της κοινωνίας, πήρε σάρκα και οστά από την κοινωνία και σήμερα 10 Μαρτίου 2021 του αποδόθηκε η Νομική του προσωπικότητα. Όλοι εμείς που ως ιδρυτικά μέλη συμμετείχαμε στην γέννησή του νιώθουμε υπερηφάνεια και τιμή.

Η δική μας αίσθηση είναι ότι σε μια ιδιαίτερη και δύσκολη στιγμή της χώρας μας είμαστε πρωτοπόροι σε μια προσπάθεια ανακοπής της παρακμής, της ενδοτικότητας, του εθνικού και κοινωνικού διχασμού, στην καταστροφή της πολύπαθης μεσαίας τάξης και στην εξαθλίωση των αδύνατων. Ας μην βαυκαλίζονται οι πρωταγωνιστές της εθνικής και κοινωνικής κατάπτωσης. Δεν έχουν απέναντί τους ένα κίνημα διαμαρτυρίας. Είμαστε κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Είμαστε η έκφραση ενός λαού αποφασισμένου να μην εξαπατηθεί πλέον, να επαναφέρει την  πραγματική Δημοκρατία, να προστατέψει την Ανεξαρτησία του, να αποτρέψει επιβουλή κατά Εθνικής κυριαρχίας και Ελληνικού εδάφους, να καταστήσει την Δικαιοσύνη πραγματικά ανεξάρτητη, να υπερασπιστεί την Κοινωνία. Αυτά ενώνουν όλους εμάς που από διαφορετικούς πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους αποφασίσαμε με ελεύθερη βούληση να συμπορευτούμε και να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας.

Ως στρατιώτες απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στην κοινωνία, ζητάμε συστράτευση. Να δώσουμε τέλος στις κληρονομικές διαδοχές, να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Κράτος στην υπηρεσία του πολίτη. Να γίνουμε και να νιώσουμε υπερήφανοι πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι ψοφοδεείς υπήκοοι μιας Ευρωπαϊκής Επαρχίας με υποτακτικούς κυβερνήτες.»

Τέλος ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε πως ο πρόεδρος του κινήματος Ελευθέρων Ανθρώπων Γιώργος Τράγκας όρισε την προσωρινή διοικούσα επιτροπή και την επιτροπή γυναικών Αχαΐας.

Keywords
Τυχαία Θέματα