ΜΕΝΟΥ

Στην Αίγυπτο ταξίδεψε χθες ο Γιώργος Γεραπετρίτης για μια συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Αλ Σίσι και τον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών, Σαμέχ Σούκρι. Η κοινή αντίληψη που διαπιστώθηκε για το Μεσανατολικό, όπως την περιέγραψε στις δηλώσεις του ο έλληνας ΥΠΕΞ, επισφραγίστηκε με ένα γεύμα των δύο υπουργών: ο Γεραπετρίτης και ο Σούκρι έφαγαν ντοματόσουπα, ραβιόλι γεμιστό με ρικότα και σπανάκι, ψητό σολομό με λεμόνι, βραστές πατάτες και λαχανικά, ενώ το επιδόρπιο ήταν κέικ

σοκολάτας με παγωτό βανίλια και φρούτα εποχής. Το μεσημεριανό τραπέζι έγινε στο αιγυπτιακό Διπλωματικό Κλαμπ, στο κέντρο του Καΐρου.

ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΕΙΣ

Κανείς δεν ζήτησε, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας σε σχετικό άρθρο, να κατέβει από το κτίριο της Κουμουνδούρου η μία αφίσα του Αλέξη Τσίπρα που υπάρχει εντός του «Μίμης Δαρειώτης» – σκέφτεται, μάλιστα, να βάλει περισσότερες ως ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπο του προκατόχου του. Το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, δεν έχει να κάνει με το ίδιο το γεγονός, όσο με την υπενθύμιση πως τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται να τον τελειώσετε όσο και να τον πολεμάτε», εντάσσοντας την είδηση στην απόπειρα «σκοτώστε τον ΣΥΡΙΖΑ να μείνουμε με το βολικό ΠΑΣΟΚ». Εκεί έγκειται και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον μεγαλύτερο αντίπαλό του στην αντιπολίτευση: δεν ασχολείται παραπάνω, στοχεύει αποκλειστικά στη ΝΔ, για να διατηρήσει τον ρόλο του βασικού προοδευτικού πόλου.

ΔΥΟ ΑΡΘΡΑ

Ο συνολικός τελικός αριθμός των διαφωνούντων με τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου θα εξαρτηθεί, σύμφωνα με μια άποψη, από το περιεχόμενο των άρθρων που θα φτάσουν τελικά προς ψήφιση: αν η τεκνοθεσία τεκμαίρεται από την κατοχύρωση του πολιτικού γάμου και δεν αναφέρεται ρητά, όπως κατά βάση αναμένεται, τα «ναι» θα είναι περισσότερα. Αλλο ενδιαφέρον είναι η διατύπωση για την αναγνώριση των παιδιών που έχουν γεννηθεί μέσω παρένθετης μητέρας από το εξωτερικό – και το αν και κατά πόσο αφήνει παραθυράκι για… παραθυράκι για τις μελλοντικές περιπτώσεις υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο εξωτερικό.

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στα Γιάννενα βρέθηκε χθες αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς υπό τον Αλέξη Χαρίτση – η νέα αριστερή κοινοβουλευτική ομάδα έχει και βουλευτή στην περιοχή, τη Μερόπη Τζούφη, ενώ η περιοδεία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο κινητοποίησης των στελεχών του σχήματος προκειμένου όλα να είναι έτοιμα σε οργανωτικό επίπεδο για την πανελλαδική συνδιάσκεψη που προγραμματίζεται για τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου. Ο Χαρίτσης είχε συνάντηση και με τον πασοκογενή δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, στην προηγούμενη θητεία του δημάρχου, όταν ο Χαρίτσης ήταν υπουργός Ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα