ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0: Οι λεπτομέρειες έδωσαν τη νίκη στον «δικέφαλο»

Με νικητή τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε το ντέρμπι στην Τούμπα, με τον Δικέφαλο του Βορρά να επικρατεί του Ολυμπιακού με 2-0, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής των playoffs της Super League.

Τα γκολ για τους Ασπρόμαυρους πέτυχαν οι Τάισον (26’) και Ζίβκοβιτς (65’). Δύο γκολ

που μπήκαν κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να είναι κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια που έκανε απέναντι στην Άστον Βίλα. Στο 81′ ο διαιτητής Ντελαζό και ο VARίστας, Αλεξάντρ, έκλεισαν τα μάτια σε πέναλτι του Σάστρε στον Ποντένσε, ενώ στο 90+3′ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Όρτα. Πολλά λάθη από τον διαιτητή, σε κομβικές φάσεις.

Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 74 βαθμούς και βρίσκεται στο -1 από την πρώτη θέση και την ΑΕΚ, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στους 70. Την Τετάρτη (15/5) στην 9η αγωνιστική των playoffs, που θα είναι και η προτελευταία του φετινού πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (20:00) και ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό (20:00).

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Κοτάρσκι μπροστά από την εστία και τους Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη και Μπάμπα στην τετράδα της άμυνας. Οι Σβαμπ και Μεϊτέ ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Τάισον πίσω από τον Τόμας. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από την άλλη, ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, με τον Τζολάκη στο τέρμα και τους Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος και Κίνι στην άμυνα. Οι Έσε, Όρτα και Τσικίνιο ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής και οι Μασούρας, Μαρτίνς και Ναβάρο στην αντίστοιχη της επίθεσης.

Λίγες φάσεις, γκολ ο Τάισον

Το πρώτο ημίχρονο είχε λίγες φάσεις, με τον Ολυμπιακό να απειλεί πρώτος στο 8ο λεπτό με τον Μασούρα. Μετά από σέντρα που έγινε από δεξιά, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι. Στο 12’ ο Τόμας έκανε την κάθετη πάσα στον Κωνσταντέλια, αλλά ο νεαρός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Τζολάκης τον πρόλαβε. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ροντινέι δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 26’ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με γκολ του Τάισον. Ο Βραζιλιάνος είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά από γύρισμα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς από δεξιά και με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-0 για τον Δικέφαλο του Βορρά. Δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση του μισάωρου στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Κίνι σέντραρε από αριστερά, ο Ζέλσον Μαρτίνς έκανε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ. Στο 41’ ο Όρτα έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του ΠΑΟΚ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, όπως και η σέντρα – σουτ που έκανε ο Ροντινέι από δεξιά στο 45+1’.

Αλλαγές, 2-0 με Ζίβκοβιτς

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο ματς, ρίχνοντας τους Ελ Κααμπί και Ποντένσε αντί των Ναβάρο και Μασούρα. Στο πρώτο κομμάτι της επανάληψης ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς, όμως, να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση. Στο 59’ ο Λουτσέσκου έβαλε τον Σαμάτα αντί του Τόμας, στην πρώτη του διορθωτική κίνηση στο αποψινό παιχνίδι.

Στο 65’ ο ΠΑΟΚ κόντρα στη ροή του αγώνα έκανε το 2-0 με τον Ζίβκοβιτς. Μετά από κόρνερ του Ολυμπιακού ο Κωνσταντέλιας βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, απέφυγε τον αντίπαλό του και έβγαλε τον Ζίβκοβιτς τετ α τετ με τον Τζολάκη, με τον Σέρβο να κάνει το 2-0. Μετά το γκολ του Ζίβκοβιτς ο Μεντιλίμπαρ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Φορτούνη και Αποστολόπουλο αντί των Μαρτίνς και Κίνι. Στο 74’ ολοκλήρωσε τις κινήσεις του με τον Καρβάλιο αντί του Τσικίνιο. Ένα λεπτό αργότερα ο Ραζβάν Λουτσέσκου απάντησε με τους Ντεσπόντοφ και Μουργκ να παίρνουν τις θέσεις των Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλια. Στο 80’ ο Ρουμάνος έριξε και τον Οζντόεφ αντί του Σβαμπ.

Δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ποντένσε, δοκάρι ο Όρτα

Ένα λεπτό αργότερα ο Σάστρε έκανε πέναλτι στον Ποντένσε, αλλά ο διαιτητής Ντελαζό και ο VARίστας, Αλεξάντρ, έκλεισαν τα μάτια.  Στο 84’ ο Αποστολόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Καρβάλιο πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε. Τρία λεπτά αργότερα ο Φορτούνης δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα κόντραρε και ο τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ μάζεψε. Στο 90+3′ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το δυνατό σουτ του Όρτα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (80′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Α. Ζίβκοβιτς (75′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (75′ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (59′ Σαμάτα).

Ολυμπιακός (Χ. Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος, Κίνι (66′ Αποστολόπουλος), Έσε, Όρτα, Τσικίνιο (74′ Καρβάλιο), Μασούρας (46′ Ποντένσε), Μαρτίνς (66′ Φορτούνης), Ναβάρο (46′ Ελ Κααμπί).

Keywords
Τυχαία Θέματα