«Παράσημο» από το Ντουμπάι

«Παράσημο» από το Ντουμπάι

Και όμως το… μαυρισμένο αριστερό (τυχαίο; δεν νομίζω) μάτι του προέδρου Κυριάκου, για το οποίο έκανα ως προς την αιτία σειρά υποθέσεων στη χθεσινή μου στήλη, οφείλεται σε τραυματισμό κατά τη διάρκεια αθλητικού αγώνα! ούτε σε skateboard στον προθάλαμο του γραφείου του (και συνακόλουθα άτσαλη προσγείωση στο πάτωμα), ούτε σε… βλεφαροπλαστική, ούτε πολύ περισσότερο σε… botox,

όπως άθλια υποκείμενα διακινούσαν μέσω Διαδικτύου. Τίποτε από όλα αυτά. Οι κυρίες μεταξύ υμών γνωρίζουν βέβαια καλύτερα ότι ούτε η βλεφαροπλαστική ούτε το botox γίνονται σε… δόσεις. Τα κάνεις και τα δυο μαζί, και αφού περνάς μια περίοδο αποκατάστασης, κατά την οποία τα χρώματα και στα δυο μάτια εναλλάσσονται μεταξύ μαύρου και μελιντζανί, κάποια στιγμή παίρνουν το φυσικό τους χρώμα, και τότε είσαι έτοιμος να βγεις στην κοινωνία, να βγάλεις μια selfie με το καινούργιο σου πρόσωπο και να την ποστάρεις με άνεση. Εδώ με τον πρόεδρο Κυριάκο είναι διαφορετική η περίπτωση.

Μετά από ενδελεχές ρεπορτάζ (εξαντλητικό, που λένε και αυτοί της ερευνητικής δημοσιογραφίας), είμαι σε θέση να αποκαλύψω ότι το μαυρισμένο μάτι του Κυριάκου οφείλεται σε μια θεαματική αγκωνιά αντιπάλου του σε ματσάκι μπάσκετ το οποίο έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη το βραδάκι. Κατά τις πηγές του ρεπορτάζ, ο πρόεδρος Κυριάκος πήγε να μαρκάρει τον αντίπαλο (φίλο του στην πραγματικότητα επί 40ετία) ο οποίος είχε την μπάλα, εκείνος έκανε μια κίνηση να τον αποφύγει και πάνω στην κίνηση έχωσε μια ξεγυρισμένη αγκωνιά στον πρόεδρο Κυριάκο και πάρ’ τον κάτω τον δικό μας. Ο αγώνας διεκόπη επ’ ολίγον, έφεραν πάγο για τις πρώτες, άμεσες, βοήθειες, μην τα πολυλογώ, αναγκάστηκε να ταξιδέψει για Ντουμπάι με το «παράσημο» του μαυρισμένου ματιού.

Περαστικά να ευχηθώ στον πρόεδρο και να συστήσω προσοχή στα screen, εκεί γίνονται οι ζημιές…

Απεταξάμην τις κάμερες

Η πληροφορία για την αιτία του μαυρισμένου ματιού εκ των πραγμάτων με ανάγκασε να απευθυνθώ σε συνεργάτες του προκειμένου να ενημερωθώ πώς και δεν έχουμε βιντεοληπτικό υλικό από αυτή τη σημαντική στιγμή της αγωνιστικής δραστηριότητας του προέδρου Κυριάκου. Η απάντηση ήταν αποστομωτική: «Ο πρόεδρος μας, ο οποίος όπως ίσως γνωρίζετε αθλείται συστηματικά, αρνείται κατηγορηματικά να καταστήσει κοινωνούς τα κανάλια για τις αγωνιστικές του επιδόσεις. Δεν είναι σαν κάτι άλλους, που θέλουν τις κάμερες ξοπίσω τους ό,τι και να κάνουν. Λυπούμαστε που ίσως σας απογοητεύσουμε, αλλά δεν θα έχετε ποτέ την ευκαιρία να τον δείτε να κάνει αθλητισμό. Είναι κάθετα αντίθετος με αυτού του είδους την επικοινωνία».

Απογοητευτικό όντως. Αλλά δείχνει και μια σεμνότητα του ανδρός, οφείλω να παραδεχθώ. Σου λέει, έτσι και έρθουν οι κάμερες και με δουν να παίζω μπάσκετ οι Αγγελόπουλοι, δεν μπορεί, θα μου κάνουν πρόταση να με πάρουν στον Ολυμπιακό, τώρα που η ομάδα δεν πάει καλά και θέλει ενίσχυση!

(γιατί στον Ολυμπιακό; Διότι Ολυμπιακός είναι – και – ο πρόεδρος Κυριάκος…)

Η Ρώμη και το ανέκδοτο

Στο μεταξύ μια ζήλια θέλω να εκφράσω ως μεγάλος εραστής της Ρώμης. Το «αντικείμενο» της ζηλοφθονίας μου είναι ο πρόεδρος Αλέξης, ο βετεράνος, ο απόμαχος, ο οποίος πήρε επ’ ολίγον των ομματιών του και βρίσκεται από προχθές στην Αιώνια Πόλη, την πόλη του αρχαίου κάλλους, την πόλη-υπαίθριο μουσείο, προκειμένου να συμμετάσχει σε μια Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία παρακολουθεί την τήρηση των δεσμεύσεων των κρατών-μελών του Συμβουλίου. Με την ευκαιρία της επίσκεψής του χθες Δευτέρα συνάντησε τον πρόεδρο του Κινήματος Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργό, Γκιουζέπε Κόντε, προφανώς – εκτιμώ εγώ – για να συζητήσουν τι ωραία που περνάνε οι Ιταλοί με την απλή αναλογική, η οποία ως γνωστόν έφερε και τα Πέντε Αστέρια με πρωθυπουργό τον Κόντε στην εξουσία! Συνάντησε επίσης και άλλον πρώην πρωθυπουργό (αποτέλεσμα της συμφοράς της απλής αναλογικής, με την οποία τόσο είχε παθιαστεί…), τον κ. Ενρίκο Λέτα, ενώ αύριο προτίθεται λέει να συναντηθεί με τη νέα πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας, την κυρία Ελι Σλέιν.

Συναντήσεις τις οποίες για άγνωστο λόγο από την Κουμουνδούρου γίνεται προσπάθεια να οικειοποιηθούν – εδραιώνουν λέει τη… διεθνή θέση του ΣΥΡΙΖΑ!

Ωραίο, αν το δεχτούμε ως ανέκδοτο…

Στο Antico Caffe Greco

Για σήμερα δεν ξέρω τι σκέφτεται να κάνει ο πρόεδρος Αλέξης ο απόμαχος, ο βετεράνος. Πώς δηλαδή θα «σκοτώσει» την ώρα του ως μέτοικος της πόλης. Αλλά εγώ αν ήμουν στη Ρώμη Δεκέμβριο μήνα και χωρίς το πλήθος των τουριστών να ανεβοκατεβαίνουν τα σκαλιά της Πιάτσα ντι Σπάνια και να μην μπορείς να περπατήσεις, θα πήγαινα για ένα υπέροχο espresso στο Antico Caffe Greco στη Via Condotti – το πιο διάσημο καφέ της Ρώμης, που μετράει 270 χρόνια ζωής και το ίδρυσε το 1760 ένα πατριωτάκι μας, ονόματι Νικολό ντε Μανταλένα, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Και από το οποίο έχει περάσει κόσμος και κοσμάκης, βασιλείς και αυτοκράτορες, ποιητές και ζωγράφοι, συνθέτες και ηθοποιοί, πολιτικοί και επιχειρηματίες.

Γιατί να μην περάσει κι ο Τσίπρας, εδώ που τα λέμε; Ασε που εκεί γύρω έχει και μερικές από τις πιο ωραίες τρατορίες της πόλης…

Οι κινήσεις του προέδρου Αλέξη

Γιατί τα κάνει όλα αυτά ο πρόεδρος Αλέξης, ο βετεράνος, ο απόμαχος; Διότι όπως ανέφερα και το Σάββατο, σκέφτεται να κάνει την κίνησή του μετά την (αναμενόμενη) συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές. Εξ ου και το «ινστιτούτο» που σχεδιάζει να δημιουργήσει, ώστε όταν κρίνει ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου (εγώ πιστεύω εκεί κατά τον Σεπτέμβριο του 2024) να εμφανιστεί έτοιμος, με θέσεις για τη χώρα και τον… χώρο. Ενας που τον γνωρίζει καλά, ο Μήτσος ο Παπαδημούλης, ο συμπατριώτης μου, ανέστιος πλέον και αυτός, έκανε δηλώσεις χθες στον ΣΚΑΪ, από τις οποίες κράτησα ότι ο πρόεδρος Αλέξης, ο απόμαχος, ο βετεράνος, δεν είναι καθόλου «ευχαριστημένος» με τον πρόεδρο Κασσελάκη. Πριν σημειώσω το κλασικό «ας πρόσεχε», είναι νομίζω απαραίτητο να αναφέρω εδώ τι άλλο είπε ο Παπαδημούλης στον ΣΚΑΪ, και οφείλω να το μεταφέρω, διότι έχει την αυτονόητη αξία του ως εκτίμηση περί της καταστάσεως του προέδρου Αλέξη:

«Οσοι λένε ότι ο Τσίπρας είναι ευχαριστημένος με την ηγεσία Κασσελάκη και τον στηρίζει κάνουν λάθος» είπε συγκεκριμένα, για να προσθέσει σε άλλη φάση ότι «τα γελάκια και τα χειροκροτήματα ήταν με την είσοδο (στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας) του Τσίπρα. Μετά όταν μιλούσε ο νέος πρόεδρος του κόμματος είδα έναν Τσίπρα κατσουφιασμένο». Και του έριξε και μία του πρώην αρχηγού του (όχι θα τον άφηνε), να έχει να πορεύεται: «Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι ο Τσίπρας παρενέβη (για να αποτρέψει τη διάσπαση) πολύ αργά και αναποτελεσματικά».

Πες τα, ρε Μήτσο, γιατί τα λέω εγώ και δεν με πιστεύουν…

Keywords
Τυχαία Θέματα