Στις 25 Μαΐου ο τελικός Κυπέλλου

Οριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου και πιθανότατα στις 20.30 το βράδυ θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Αρη. Στην ΕΠΟ, όπως μου είπαν, επεξεργάζονταν δύο ημερομηνίες, αυτή της Πέμπτης 23 Μαΐου και εκείνη του Σαββάτου 25 Μαΐου, ημερομηνίες για τις οποίες υπήρχαν προβλήματα. Η Cosmote

TV για εμπορικούς λόγους δεν δεχόταν την 23η Μαΐου, ενώ στις 25 είναι ο τελικός Champions League Γυναικών και η UEFA δεν θέλει σε ίδια μέρα με δικούς της τελικούς να υπάρχουν κι άλλοι. Τελικά, η ΕΠΟ φέρεται να πήρε το «πράσινο φως» από την UEFA, ο τελικός θα διεξαχθεί στον Βόλο (αυτή τη στιγμή το πλάνο είναι για κεκλεισμένων των θυρών) και ώρα έναρξης 20.30.

Επιστρέφουν στο προσκήνιο γνωστά ονόματα

Αυλαία έπεσε προχθές στη Γ’ Εθνική και συμπληρώθηκε το παζλ των τεσσάρων ομάδων που ανέβηκαν στη Super League 2 της επόμενης σεζόν. Από τον πρώτο όμιλο το εισιτήριο πήρε η Καβάλα, η οποία ήταν μάλιστα και η καλύτερη ομάδα των τεσσάρων ομίλων, έχοντας τους περισσότερους βαθμούς, τις περισσότερες νίκες, την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα. Από τον δεύτερο όμιλο ανέβηκε ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου που βιώνει τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας του (προπονητής ο Μόρας), από τον τρίτο ο Παναργειακός και από τον τέταρτο όμιλο ανέβηκε ο Πανιώνιος, που μετά την Καβάλα ήταν η καλύτερη ομάδα από τους τέσσερις ομίλους της κατηγορίας. Στα δυσάρεστα το γεγονός πως υποβιβάστηκαν στο τοπικό ομάδες με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπως η Δόξα Δράμας, η Βέροια αλλά και ο Απόλλων Σμύρνης. Στα μπαράζ θα παίξουν Νίκη Ευκαρπίας – Αστέρας Πετριτή και ΑΕΡ Αφάντου – Προοδευτική, με τους ηττημένους να οδηγούνται επίσης στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ατυχη η αρχηγός

Δυστυχώς οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και η αρχηγός του Ολυμπιακού Αγγελική Νικολοπούλου δεν απέφυγε τη μεγάλη ζημιά στο αριστερό γόνατο, καθώς όπως προέκυψε από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Κάτι που όπως αντιλαμβάνονται όλοι, αναμένεται να την κρατήσει αρκετό χρόνο μακριά από τα γήπεδα και απλά η κατάκτηση του πρωταθλήματος απάλυνε λίγο τον πόνο της.

Εμψύχωσαν προπονητής και παίκτες

Παρά την ήττα και τον σοκαριστικό τρόπο που αυτή ήρθε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, οπαδοί της ΑΕΚ έδειξαν την πίστη τους στον Ματίας Αλμέιδα και τους ποδοσφαιριστές του. Δεκάδες φίλοι της Ενωσης βρέθηκαν τόσο στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Κυριακής και κατά την αναχώρηση της ομάδας για Αθήνα, όσο και στο Ελ. Βενιζέλος, προκειμένου να εμψυχώσουν τους Κιτρινόμαυρους καθώς ακόμη έχουν την κατάσταση στα χέρια τους όσον αφορά τη μάχη του τίτλου, έστω κι αν έχασαν μία πολύ μεγάλη ευκαιρία κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Δεν τους… πάει η Βραζιλία!

Από Βραζιλιάνο την… έπαθε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Μαδρίτη, από Βραζιλιάνα και η Μαρία Σάκκαρη! Η Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ελληνίδα πρωταθλήτρια, που σταμάτησε την πορεία της στο μαδριλένικο Οπεν στη φάση των «16». Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και ηττήθηκε με 2-0, χάνοντας και τα δύο σετ με 6-4 ύστερα από μία ώρα και 50 λεπτά και βλέποντας τη Βραζιλιάνα να αναδεικνύεται σε κακό της δαίμονα, καθώς δεν την έχει κερδίσει ποτέ μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που είδα, η Σάκκαρη θα φύγει από την Ισπανία και θα πάει στη Ρώμη, όπου αμέσως μετά το Πάσχα θα αρχίσει ένα ακόμα σημαντικό 1.000άρι τουρνουά. Αξίζει να σημειώσω και το εξής: η ήττα της Μαρίας Σάκκαρη από τη Χαντάντ Μάια στο Οπεν της Μαδρίτης έχει κατά κάποιον τρόπο ιστορική σημασία. Στα 10 χρόνια που αγωνίζεται στο Tour της WTA η ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν είχε ηττηθεί από καμία άλλη αθλήτρια και στις τρεις επιφάνειες του τένις (χώμα, γρασίδι, σκληρή). Η Βραζιλιάνα έγινε η πρώτη που την έχει κερδίσει και στις τρεις. Το 2022 στη σκληρή επιφάνεια του Μαϊάμι και στο γρασίδι του Νότιγχαμ και προχθές στη χωμάτινη επιφάνεια της Μαδρίτης.

Ενας γνωστός μας ήταν ο κορυφαίος

Η Μάλαγα κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας στον τελικό της Τενερίφης με 80-75 (με μεγάλο πρωταγωνιστή των νικητών τον γνώριμό μας από τον Παναθηναϊκό, Κέντρικ Πέρι, με 17 πόντους), η Μούρθια πήρε την τρίτη θέση, αλλά το Περιστέρι εξασφάλισε το χειροκρότημα καθώς «τρύπησε» το ταβάνι του φτάνοντας να διεκδικήσει στο σουτ από την Τενερίφη (κάτοχο δύο Τσάμπιονς Λιγκ) την πρόκριση στον τελικό. Ο δε Σπανούλης, ανέβηκε παραπάνω στην υπόληψη αρκετών, αναφορικά με τις προπονητικές του δυνατότητες.

Τη «χτύπησαν» παντού!

Οι ούγγροι συνάδελφοι μετά και τον αγώνα χάντμπολ μεταξύ Φερεντσβάρος και Ολυμπιακού είχαν να το λένε: εφέτος οι Ερυθρόλευκοι ήταν ο κακός δαίμονας των «Ακρίδων» καθώς την απέκλεισαν σε ποδόσφαιρο και χάντμπολ ενώ την νίκησαν πρόσφατα και για το Τσάμπιονς Λιγκ του πόλο – αν και εκεί οι Ούγγροι είχαν επικρατήσει στον αγώνα του πρώτου γύρου στον όμιλο και είναι πολύ πιθανόν οι δύο ομάδες να προκριθούν παρέα στο φάιναλ φορ.

Οι Μπακς αναζητούν ένα θαύμα

Αντιμέτωποι με το φάσμα του πρόωρου αποκλεισμού στον πρώτο κιόλας γύρο των πλέι οφ βρίσκονται οι Μπακς, που ηττήθηκαν από τους Πέισερς και στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς στο Μιλγουόκι με 126-113. Είναι αλήθεια, πάντως, πως δεν μπορούσαν να έχουν προσδοκίες για κάτι καλύτερο από τη στιγμή που εκτός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, έλειπε και ο Ντάμιαν Λίλαρντ εξαιτίας ενοχλήσεων στον αχίλλειο τένοντα. Και για να γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα, στην πρώτη περίοδο έχασαν και τον Μπόμπι Πόρτις, που αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ, εξαιτίας επεισοδίου με τον Νέμχαρντ. Οι Πέισερς προηγούνται πλέον με 3-1, χρειάζονται μία ακόμα νίκη για να προκριθούν και ο κόουτς των Μπακς, Ντοκ Ρίβερς, αναζητά ένα θαύμα: «Πραγματικά πιστεύω ότι είναι πιθανό να δούμε τον Γιάννη σε αυτή τη σειρά», δήλωσε προσπαθώντας να φανεί αισιόδοξος.

Οι Τίμπεργουλβς έγιναν η πρώτη ομάδα που πέρασε στα ημιτελικά «σκουπίζοντας» τους Σανς. Ο Αντονι Εντουαρντς με 40 πόντους οδήγησε την ομάδα της Μινεσότα σε νίκη με 122-116 και στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς. Οι Κλίπερς νίκησε στο Ντάλας τους Μάβερικς με 116-111 και η σειρά ήρθε στο 2-2. Στην Ανατολή οι Νικς με τον Μπράνσον να κάνει… όργια (47π., 10 ασ.) νίκησαν μέσα στη Φιλαδέλφεια με 97-92 και πήραν κρίσιμο προβάδισμα με 3-1 στη σειρά, που επιστρέφει τώρα στη Νέα Υόρκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα