Βόρειο Σέλας: Μαγικές εικόνες από την Ελλάδα και τον πλανήτη

Το αστρονομικό φαινόμενο που πλήττει τη Γη δημιουργεί ένα φαντασμαγορικό Βόρειο Σέλας, με σπάνιες εικόνες να έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδα και του πλανήτη.

Είναι η ισχυρότερη γεωμαγνητική καταιγίδα των τελευταίων 165 ετών. Είναι δύσκολο να προβλεφθεί η ακριβής έναρξη του φαινομένου, όμως θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο.

ΗΡΘΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !

Το σέλας

είναι το ωραιότερο φυσικό φαινόμενο που γοητεύει και εμπνέει τους ανθρώπους απ’ την απαρχή του κόσμου. Συνολικά έχουν καταγραφεί 12 τεκμηριωμένες περιπτώσεις εμφάνισης Βόρειου Σέλαος πάνω απο τον Ελληνικό χώρο τα τελευταία… pic.twitter.com/bsnxBdubSf

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) May 11, 2024

Το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα

Ακολουθούν φωτογραφίες από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, τις οποίες μοιράστηκαν followers της σελίδας «Το διάστημα είναι κουλ».

 

Πολύχρωμος πλανήτης

Ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα πλάνα που καταγράφηκαν σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ακολουθούν φωτογραφίες από διάφορες γωνιές της Γης (κατά σειρά: Ολλανδία, Ρωσία, ΗΠΑ, Σκωτία, Ουκρανία, Ελβετία, Ουαλία).

Northern lights glow in the sky as huge solar storm hits Earth

Auroras illuminate the night sky around the world#solarstorm #aurora #NorthernLights pic.twitter.com/xbKr1vmQWc

— Sumit (@SumitHansd) May 11, 2024

Time-lapse of tonight‘s Aurora from Nashville #Auroraborealis #aurora #Nashville #TN@SonyElectronics #Nightsky pic.twitter.com/nznmtgcntP

— Matt Tyska (@TyskaLabActual) May 11, 2024

Ο Ήλιος βρίσκεται αυτήν την περίοδο κοντά στην κορύφωση της δραστηριότητάς του με βάση τον 11ετή κύκλο του. Αυτές οι στεμματικές εκπομπές μάζας, εκ των οποίων τουλάχιστον επτά κατευθύνονται προς τη Γη, προέρχονται από μια ηλιακή κηλίδα που έχει μέγεθος περίπου 16 φορές τη διάμετρο της Γης.

Κινούνται με ταχύτητα πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο. Όταν θα φτάσουν στους αμερικανικούς δορυφόρους θα είναι δυνατόν να προβλεφθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η ένταση του φαινομένου, δηλαδή περίπου 20-45 λεπτά πριν φτάσει στη Γη.

Keywords
Τυχαία Θέματα