Γενέθλια: Τί αποκαλύπτει η εποχή που γεννηθήκατε;

Έχετε γενέθλια καλοκαίρι ή χειμώνα; Η εποχή που γεννηθήκατε μπορεί να επηρεάζει το ταμπεραμέντο και να σχετίζεται με τη διάθεσή σας.

Έρευνα που διεξήχθη από το Semmelweis University στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας και παρουσιάστηκε στο European College of CNP

Congress έρχεται να δώσει κάποιες πληροφορίες για το πώς και αν η εποχή που γεννηθήκατε μπορεί τελικά να έχει επίδραση στο ταμπεραμέντο και τη διάθεση των ανθρώπων. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές μελέτησαν αν υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην εποχή που έχει γεννηθεί κάποιος με την περισσότερο ή λιγότερο αυξημένη πιθανότητα να παρουσιάσει συγκεκριμένες διαταραχές της διάθεσης. Επίσης, μελέτησαν αν η εποχή γέννησης επηρεάζει και πλευρές του χαρακτήρα.

Τι έδειξαν οι έρευνες για τα γενέθλια
Μέχρι τώρα οι έρευνες δείχνουν ότι ένας μεγάλος αριθμός παραγόντων φαίνεται να συμβάλλει στην ανάπτυξη των διαταραχών της διάθεσης. Οι παράγοντες αυτοί μπορεί να ομαδοποιηθούν σε γενετικούς, που σχετίζονται με το βιολογικό υπόβαθρο του ατόμου και την κληρονομικότητα, σε ψυχοκοινωνικούς, που σχετίζονται με τα πιθανά στρεσογόνα γεγονότα στη ζωή του και σε νευροβιολογικούς, που έχουν να κάνουν με παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν τη βιοχημεία του εγκεφάλου. Στο τελευταίο αυτό κομμάτι φαίνεται ότι κρύβεται και η εξήγηση, η οποία αφορά την έρευνα που υποστηρίζει ότι η εποχή γέννησης μπορεί να επηρεάζει το ταμπεραμέντο και να σχετίζεται με τις διαταραχές διάθεσης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κάθε εποχή, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, το φως του ήλιου κλπ., μπορεί να έχει βιοχημική επίδραση στους διάφορους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου και του οργανισμού όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, που αποτελούν βασικούς ρυθμιστές της διάθεσης, επηρεάζοντας εκτός από τον χαρακτήρα και την τάση να εκδηλώσει κάποιος διαταραχές διάθεσης αργότερα στη ζωή του.

Αν τα γενέθλιά σας είναι:

Καλοκαίρι

Τότε είστε πιο επιρρεπείς στις αλλαγές διάθεσης και έχετε πιο αυξημένες πιθανότητες να είστε πιο κυκλοθυμικοί. Η έρευνα έδειξε ότι οι πιθανότητες εκδήλωσης κυκλοθυμίας ήταν πιο αυξημένες στα άτομα που είχαν γεννηθεί καλοκαίρι, σε σχέση με εκείνα που έχουν γεννηθεί το χειμώνα.

Άνοιξη

Έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να έχετε καλή διάθεση και υψηλά επίπεδα ενεργητικότητας. Είναι πιο πιθανό επίσης να είστε από τη φύση σας πιο αισιόδοξοο και με θετική στάση. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για όσους έχουν γεννηθεί το καλοκαίρι.

Φθινόπωρο

Είναι λιγότερο πιθανό να εκδηλώσετε καταθλιπτική διάθεση ή ακόμα και κατάθλιψη, σε σχέση με αυτούς που έχουν γεννηθεί χειμώνα. Οι γεννημένοι το φθινόπωρο σε σημαντικό ποσοστό φαίνεται ότι έχουν μια καλά ρυθμισμένη διάθεση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Χειμώνα

Οι πιθανότητες είναι πιο αυξημένες στο να έχετε έναν ήρεμο και πράο χαρακτήρα. Είναι, επίσης, λιγότερο πιθανό να είστε ευέξαπτοι και με εκρηκτικό ταμπεραμέντο από εκείνους που έχουν γεννηθεί όλες τις άλλες εποχές του χρόνου.

Έχετε σήμερα γενέθλια;

1. Το να μελαγχολείτε αυτή τη μέρα είναι κάτι που μπορεί να σας συμβεί και να μην είστε σε θέση να το αντιμετωπίσετε. Αν δε θέλετε να οργανώσετε κάτι ιδιαίτερο, ακολουθείστε αυτό που σας λέει η καρδιά σας και μην κάνετε τίποτε περισσότερο από αυτό που θα σας κάνει να αισθανθείτε καλά.

2. Αν περιμένετε από ένα δικό σας άνθρωπο να θυμηθεί τα γενέθλια σας πείτε του εγκαίρως την επιθυμία σας εξηγώντας του γιατί είναι τόσο σημαντικό για εσάς. Μη σκέφτεστε εγωιστικά, λέγοντας πως δε θέλετε να ζητάτε κάτι από τον άλλον, για να σας το δώσει, καθώς έτσι περιορίζετε τις πιθανότητες να το πάρετε!

3. Αν για οποιονδήποτε λόγο φαίνεται απίθανη η προοπτική να περάσετε την ημέρα των γενεθλίων σας όπως θα θέλατε, οργανώστε κάτι για μια επόμενη μέρα ή χαρίστε στον εαυτό σας μια μικρή πολυτέλεια, που αναβάλλετε εδώ και καιρό βρίσκοντας χίλιες δυο δικαιολογίες. Μην ξεχνάτε τέλος πως κάθε χρόνος που περνά είναι ένας κερδισμένος χρόνος ζωής, με όμορφες, άσχημες, εύκολες, δύσκολες, άχαρες και χαριτωμένες εμπειρίες και πάνω απ’ όλα με στιγμές ζωής. Αυτό από μόνο του είναι λόγος για να δείτε με άλλο μάτι αυτή τη μέρα!

Πηγή φωτο

The post Γενέθλια: Τί αποκαλύπτει η εποχή που γεννηθήκατε; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα