Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς: Τα 8 απίστευτα οφέλη της αγκαλιάς

Η αγκαλιά είναι μια παγκόσμια γλώσσα που όλοι καταλαβαίνουν. Μπορούμε να αγκαλιάσουμε το μωρό μας, τον σύντροφό μας, το φίλο μας, και να δείξουμε φροντίδα, προσοχή και αγάπη. Δεν έχει σημασία ο λόγος. Τα χάδια και οι αγκαλιές μας κάνουν καλό! Κι αν δεν το πιστεύετε δείτε τι υποστηρίζουν οι ερευνητές για την αγκαλιά.

1 Μειώνει το άγχος
Σε μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, όταν οι γυναίκες κρατούσαν τα χέρια ενός άντρα τα επίπεδα του άγχους τους μειώθηκαν. Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε φοβισμένοι αγκαλιάστε τον σύντροφό σας ή κάποιον φίλο. Η επαφή θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε

το άγχος σας και να ηρεμήσετε!

2 Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Όταν νιώθετε αγχωμένοι, το ανοσοποιητικό σας σύστημα δεν λειτουργεί καλά, με αποτέλεσμα να έχετε αυξημένες πιθανότητες να κολλήσετε κάποια ίωση. Αγκαλιάστε κάποιον ή ακόμα και το κατοικίδιό σας. Η αγκαλιά μειώνει το στρες το οποίο μειώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

3 Αυξάνει την οκυτοκίνη, μειώνει την αρτηριακή πίεση
Όταν αγκαλιάζετε η οκυτοκίνη στο σώμα σας αυξάνεται σημαντικά. Η ορμόνη αυτή είναι σαν τις ενδορφίνες, οι οποίες παρέχουν στο μυαλό σας θετικά συναισθήματα και ενέργεια, και σας κάνουν να νιώθετε καλά. Όταν η οκυτοκίνη σας αυξάνεται, η πίεση του αίματος και ο καρδιακός ρυθμός μειώνεται, με αποτέλεσμα να έχετε λιγότερες πιθανότητες για καρδιοπάθειες.

4 Ανακουφίζει από τον πόνο
Δεν είναι μόνο ότι η οκυτοκίνη μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση αλλά βοηθά επίσης στην ανακούφιση από τον πόνο και να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

5 Περιορίζει το κοινωνικό άγχος
Έχετε αισθανθεί τρακ επειδή θα πάτε κάπου όπου υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζετε; Αν σας αγκαλιάσει ο οικοδεσπότης και μερικοί από τους φίλους του, το άγχος σας θα μειωθεί. Όλη αυτή η ανθρώπινη επαφή αυξάνει την οκυτοκίνη σας, η οποία μειώνει την πίεση και το άγχος .

6 Ενισχύει τη σχέση σας
Όταν αγκαλιάζετε τον σύντροφό σας για πέντε λεπτά, νιώθετε πιο κοντά συναισθηματικά, όσο και σωματικά, και θυμίζει ο ένας στον άλλον ότι θέλετε να είστε μαζί και ότι αγαπάτε ο ένας τον άλλον. Οι συχνές αγκαλιές, παράγουν τις ορμόνες της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, βοηθούν στη διατήρηση της αρμονίας μεταξύ δύο συντρόφων και το χτίσιμο μιας καλής σχέσης.

7 Καταπολεμά την κατάθλιψη
Η μοναξιά, ο θυμός και κάθε αρνητικό συναίσθημα καταπολεμάται από την οκυτοκίνη, την ορμόνη που παράγει ο οργανισμός μας όταν αγκαλιαζόμαστε. Παράλληλα, αυξάνονται τα επίπεδα σεροτονίνης, της «ουσίας της ευτυχίας».

8 Μεγαλώνει γερά παιδιά με καλή ψυχική υγεία
Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι η αφή και το αγκάλιασμα ήδη από τη μικρή ηλικία είναι πολύ σημαντικά για τη μείωση του στρες. Έτσι, τα μωρά που οι γονείς τους τα παρηγορούν με αγκαλιές, μεγαλώνοντας γίνονται ενήλικες που στρεσάρονται και αγχώνονται λιγότερο.

Το μυστικό

Η αγκαλιά μας αποσυνδέει από τις σκέψεις μας και μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στα συναισθήματά μας. Έχετε παρατηρήσει πως κατά τη διάρκεια της αγκαλιάς μπορείτε να ακούσετε τον χτύπο της καρδιάς σας και να εστιάσετε στην αναπνοή σας;

The post Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς: Τα 8 απίστευτα οφέλη της αγκαλιάς appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Αναζητήσεις
21/1 παγκόσμια ημέρα αγκαλιας
Τυχαία Θέματα