Ποια λάθη φθείρουν την επιδερμίδα σας

Δείτε ποια λάθη φθείρουν την επιδερμίδα σας και την οδηγούν σε πρόωρη γήρανση, λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Υπάρχουν τόσο διαφορετικές και αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας, που σίγουρα θα έχετε μπερδευτεί πολλές φορές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ρουτίνα φροντίδας είναι διαφορετική για τον καθένα και το σοφότερο είναι να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς!

1 Χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα φροντίδας

Εάν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα περιποίησης και δεν είστε σίγουρες για την ακριβή χρήση κάθε προϊόντος, αυτό μπορεί πραγματικά

να φθείρει την επιδερμίδα σας.Για παράδειγμα, τα προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη χρησιμοποιούνται για την πρόληψη των ρυτίδων, όταν όμως συνδυάζονται με προϊόντα που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζολίου για την καταπολέμηση της ακμής, μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα και να ερεθίσουν το δέρμα σας. Η επιδερμίδα δείχνει κόκκινη και φλεγμονώδης και οι λεπτές γραμμές γίνονται πιο εμφανείς.

2 Κάνετε ντεμακιγιάζ με μαντηλάκια καθαρισμού

Ανεξάρτητα από το το γεγονός ότι δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον φθείρουν την επιδερμίδα σας. Συστατικά όπως είναι η αλκοόλη, διαταράσσουν το pH του δέρματος, το αφήνουν αφυδατωμένο και ευαίσθητο και προκαλούν ερεθισμούς. Πράγματι, είναι σημαντική η ευκολία που παρέχουν, για αυτό μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε περιστασιακά.

3 Χρησιμοποιείτε μεγάλες ποσότητες πούδρας

Η πούδρα αφυδατώνει το δέρμα, ενώ σχετίζεται με την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Ένα πιο ελαφρύ και απαλό μακιγιάζ, δεν ταλαιπωρεί την επιδερμίδα, ενώ την αφήνει νεανική και ξεκούραστη.

4 Δεν ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας

Η παραμέληση της ενυδάτωσης δε σημαίνει μόνο αφυδατωμένο και ξηρό δέρμα. Αντιθέτως, κάνει τις ρυτίδες να φαίνονται πιο βαθιές, το δέρμα ειναι θαμπό και πολύ πιο ευάλωτο στις εξωτερικές επιθέσεις. Ξανασκεφτείτε το, αν παραμελείτε την καθημερινή ενυδάτωση.

5 Κάνετε πολλή απολέπιση

Αν και η συστηματική απολέπιση είναι σημαντική, αν την κάνετε πολύ συχνά, ακόμη και με ήπια απολεπιστικά, θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Η απολέπιση σε συχνή βάση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, ερυθρότητα, να συμβάλλει σε ευρυαγγείες, που δυσχεραίνουν την όψη της επιδερμίδας αλλά και μειώσουν την πυκνότητά της! Η συνιστώμενη συχνότητα απολέπισης είναι μία με δύο φορές την εβδομάδα και φυσικά ανάλογα με τον τύπο δέρματος και τις ανάγκες αλλά και το είδος του προϊόντος.

6 Δεν πίνετε αρκετό νερό

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική. Το νερό είναι βασικό συστατικό του δέρματος και των δομών κάτω από το δέρμα. Όταν η επιδερμίδα αφυδατώνεται, χάνει το σφρίγος της, ενώ η ξηρότητα την κάνει να δείχνει πιο ρυτιδιασμένη, ειδικά στην περιοχή των ματιών. Με τον καιρό, η αφυδάτωση προκαλεί απώλεια της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση τουλάχιστον 6 ποτηριών νερού την ημέρα.

Το μυστικό

Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου είναι η πρώτη και σημαντικότερη αιτία της πρόωρης γήρανσης. Σημειώνουμε μάλιστα ότι ένα make up με δείκτη προστασίας δυστυχώς δεν είναι αρκετό! Μην ξεχνάτε να φοράτε αντιηλιακό κάθε μέρα.

The post Ποια λάθη φθείρουν την επιδερμίδα σας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα