Φον ντε τεν και κονσίλερ: Τα έξυπνα tricks των make up artists που πρέπει να ακολουθείτε πιστά!

Ακόμη κι αν αγαπάτε το no makeup make up look ένα είναι το σίγουρο: Στο νεσεσέρ σας υπάρχει φον ντε τεν και κονσίλερ. Τα δύο προϊόντα-κλειδιά για άψογο δέρμα και κάλυψη ατελειών.

Οι περισσότερες από εσάς τα χρησιμοποιείτε ακόμη και τώρα που μένετε σπίτι αφού η απαλή υφή και η τέλεια όψη σας φτιάχνουν τη διάθεση.

Έχετε όμως επιλέξει τις σωστές φόρμουλες; Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες και μυστικά που πρέπει όλες να γνωρίζετε. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bobbi Brown Cosmetics (@bobbibrown)

Ξεκινάτε από τη σωστή απόχρωση και υφή. Θα εμπιστευτείτε την make up artists ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά από τον φυσικό σας τόνο.

Συνήθως ξεχνάτε να απλώσετε φον ντε τεν σε σημεία του προσώπου όπως είναι το πηγούνι και ο λαιμός ή και το ντεκολτέ αν το θεωρείτε απαραίτητο.  

Επιβάλλεται να εφαρμόζετε φον ντε τεν στο πάνω βλέφαρο. Είναι ένα σημείο που πιθανότατα έχει μικρές ατέλειες ενώ παράλληλα το φον ντε τεν λειτουργεί και ως βάση για τη σκιά ματιών που ακολουθεί.

Και το κονσίλερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βάση του μακιγιάζ τόσο στα μάτια όσο και στα χείλη. Μικρή ποσότητα θα κάνει τη σκιά να παραμείνει σταθερή για ώρες ειδικά αν έχει κρεμώδη υφή. Την ίδια ακριβώς ιδιότητα έχει και στα χείλη αφού μπορεί να κρατήσει το κραγιόν στη θέση του για ώρες.

Οι celebrity make up artists  χρησιμοποιούν πολύ συχνά super ενυδατικά και λαμπερά κονσίλερ αντί για higlighter σε ζυγωματικά, γύρω από τα μάτια αλλά και το φυσικό τόξο κάτω από τα φρύδια.

Το ματ κονσίλερ είναι έξτρα καλυπτικό μπορεί να εφαρμοσθεί και ως φον ντε τεν . Το καλύτερο είναι να αναμείξετε μικρή ποσότητα με την ενυδατική σας κρέμα ώστε να απλωθεί ευκολότερα και ομοιόμορφα.

Φωτογραφία: Unsplash

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας:

Να γιατί πρέπει να φοράς κρέμα ματιών και όχι την ενυδατική σου κάτω από τα μάτια

3 λάθη που κάνεις όταν βάζεις την κρέμα ματιών σου

Δείτε πως πρέπει να εφαρμόζετε την κρέμα ματιών!

Keywords
Τυχαία Θέματα