Μην κάνεις skip το τόνερ στην ρουτίνα ομορφιάς σου! Πού θα βρεις τα 5 καλύτερα!

Μέχρι και η Kim Κardashian που είναι και skin guru, μάλιστα έχει και δική της σειρά φροντίδας προσώπου μίλησε για αυτό και δήλωσε πόσο λάθος έκανε που δεν χρησιμοποιούσε το τόνερ καθώς πίστευε πως είναι απλώς νερό!

Η Κορεάτικη φιλοσοφία ομορφιάς από την άλλη, που είναι παγκόσμια τάση, υμνεί τo toner – essence και δεν υπάρχει περίπτωση να παραλείψουν αυτό το βήμα! Σας έχω γράψει

μάλιστα για την 7-skin method, πως σε καθαρό πρόσωπο το εφαρμόζουν 7 φορές, δηλαδή τη μια στρώση πάνω από την άλλη!

Kαι εάν απορείς γιατί λέγεται “skin method” και όχι “toner method”, στην Κορέα “skins” αποκαλούν όλα τα τόνερ, κάτι που δείχνει το πόσο σημαντικό είναι, επιδερμίδα και τόνερ είναι ένα!

Η χρήση του τόνερ σε μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι σούπερ ευεργετική για το δέρμα σας και είναι μια πολύτιμη προσθήκη, ειδικά το καλοκαίρι που η επιδερμίδα διψά για ενυδάτωση!

Τι κάνει το τόνερ και γιατί δεν πρέπει να προσπερνάς αυτό το βήμα στην skincare routine σου;

#Εξισορρόπηση των επιπέδων pH:

Το δέρμα μας έχει ένα φυσικό επίπεδο pH, συνήθως ελαφρώς όξινο, το οποίο βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς φραγμού έναντι των βακτηρίων και των περιβαλλοντικών ρύπων. Τα καθαριστικά μπορεί μερικές φορές να διαταράξουν αυτή την ισορροπία του pH, αφήνοντας το δέρμα πιο ευάλωτο. Ένα τονωτικό μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση και την εξισορρόπηση του επιπέδου pH του δέρματος.

SEVENTEEN – Gentle Restore Exfoliating Toner 

#Αφαίρεση υπολειμματικών ακαθαρσιών:

Ακόμα και μετά τον καθαρισμό, μπορεί να παραμείνουν ακαθαρσίες, λάδια και υπολείμματα μακιγιάζ στο δέρμα. Τα τονωτικά απομακρύνουν και αυτά με τη σειρά τους ακαθαρσίες, παρέχοντας ένα επιπλέον στρώμα καθαρισμού και διασφαλίζοντας ότι το δέρμα σας είναι εντελώς καθαρό.

FENTY SKINFat Water – Hydrating Milky Toner-Essence

#Ενυδάτωση:

Πολλά τονωτικά περιέχουν ενυδατικά συστατικά όπως γλυκερίνη, υαλουρονικό οξύ ή φυτικά εκχυλίσματα, τα οποία προσθέτουν υγρασία στο δέρμα. Ειδικά για όσες έχουν ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα, καθώς βοηθά στο κλείδωμα της υγρασίας και στη βελτίωση της συνολικής υφής του δέρματος.

#Ενίσχυση της απορρόφησης άλλων προϊόντων περιποίησης δέρματος:

Η εφαρμογή τόνερ πριν από ορούς, ενυδατικές κρέμες και άλλα προϊόντα περιποίησης δέρματος ενισχύει την απορρόφησή τους. Το καλά ενυδατωμένο δέρμα είναι πιο δεκτικό στα ενεργά συστατικά, επιτρέποντάς τους να διεισδύσουν βαθύτερα και να είναι πιο αποτελεσματικά.

BOBBI BROWN – HYDRATING FACE TONIC

#Καταπραϋντικές και ηρεμιστικές ιδιότητες:

Τα τονωτικά περιέχουν συχνά καταπραϋντικά συστατικά όπως χαμομήλι, αλόη βέρα ή πράσινο τσάι, τα οποία μειώνουν την ερυθρότητα, τη φλεγμονή και τον ερεθισμό. Αυτές οι ιδιότητες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για άτομα με ευαίσθητο ή ερεθισμένο δέρμα.

#Προετοιμασία του δέρματος για μακιγιάζ:

Τα τονωτικά δημιουργούν έναν λείο καμβά ώστε να στρωθεί έπειτα το μακιγιάζ καλύτερα και να έχει διάρκεια.

LA MER – THE TONIC

#Δροσιστικό και αναζωογονητικό:

Έχουν δροσιστική δράση και προσφέρουν μια αίσθηση αναζωογόνησης, η οποία είναι ιδιαίτερα ευχάριστη κατά τη διάρκεια του καύσωνα που διανύουμε!

I’m from – Rice Toner

Δεν είναι όλα τα τονωτικά τα ίδια και μερικά έχουν και απολεπιστική δράση που θα μπορούσαν να είναι ερεθιστικά σε ορισμένους τύπους δέρματος. Όταν επιλέγετε ένα τόνερ, αναζητήστε επιλογές που είναι προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες ανάγκες της επιδερμίδας σας!

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Mια ματιά ακόμα:

Smells like summer: Το ευεργετικό λάδι καρύδας και που το εφαρμόζουμε 

Keywords
Τυχαία Θέματα