Euroxx: Αναβαθμίζει σε Overweight, κόβει την τιμή - στόχο για τον Τιτάνα

Σε αναβάθμιση της σύστασης για τον Τιτάνα σε overweight από neutral προχώρησε η Euroxx, μειώνοντας παράλληλα την τιμή – στόχο για τη μετοχή από 22 ευρώ που ήταν πριν σε 19,50 ευρώ.

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή στην ανάλυσή της, η δυναμική παρουσία της εταιρείας στις ΗΠΑ έδωσε ώθηση στα κέρδη του δ' τριμήνου του 2015, ενώ, για το εν λόγω

τρίμηνο, αναμένει ετήσια άνοδο 20% στις πωλήσεις, στα 351 εκατ. ευρώ λόγω της ισχυρής επίδοσης στις ΗΠΑ και του αυξημένου κόστους χρήσης στην Αίγυπτο. Ωστόσο, η αβεβαιότητα στα μακροοικονομικά στοιχεία και η έλλειψη ρευστότητας θα 'πρεπε να είχαν επιδράσει την εγχώρια δραστηριότητα. Στο μέτωπο της κερδοφορίας, τα τριμηνιαία νούμερα παίρνουν στήριξη από τα αποτελέσματα στις ΗΠΑ και την αυξημένη παραγωγή στην Αίγυπτο. Η Euroxx επίσης προβλέπει επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη της τάξης των 8 εκατ. ευρώ για το δ' τρίμηνο του 2015 έναντι ζημιών 8 εκατ. ευρώ κατά το δ' τρίμηνο του 2014.

Όπως αναφέρει, περικόπτει την τιμή – στόχο στα 19,50 ευρώ κυρίως λόγω των υποβαθμίσεων που κάνει στα κέρδη. Η νέα τιμή – στόχος υποδεικνύει 27% πιθανή απόδοση, η Euroxx αναβαθμίζει σε Ο/W τη μετοχή. Όπως σημειώνει έχοντας υπεραποδόσει στο ελληνικό ΧΑ κατά 12% από τις αρχές του έτους, η μετοχή τώρα διαπραγματεύεται 7 φορές την αναλογία EV/EBITDA του 2016, γεγονός που σημαίνει 18% μείωση στον 10ετή μέσο όρο των 8,5 φορών. Κάτι τέτοιο δεν δικαιολογείται από τη μεγάλη δυναμική για κέρδη του Τιτάνα, αλλά και τη στρατηγική γεωγραφική ποικιλομορφία.

Τέλος, η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι η πρόσφατη αδυναμία της τιμής της μετοχής (τον τελευταίο μήνα απώλεια 15%) συνιστά ένα ελκυστικό σημείο εισόδου στη μετοχή και σημειώνει πως οι αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρίας είναι άθικτες, με πρόβλεψη για μέση ετήσια αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 66% ως το 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα