Οριακές κινήσεις στην Ευρώπη εν μέσω πτώσης του πετρελαίου

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία άνοιξαν πτωτικά, εν μέσω νέας πτώσης στις τιμές πετρελαίου και στις ασιατικές αγορές.

Με πτώση 0,2% στις 339,56 μονάδες ξεκίνησε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 με τους επιμέρους δείκτες να κινούνται με μεικτά πρόσημα.

Με οριακές διακυμάνσεις στις 5.868 μονάδες ο FTSE 100, άνοδος 0,14% για τον DAX στις 9.838 μονάδες, οριακές απώλειες στις 4.310 μονάδες για τον CAC 40 και πτώση

0,73% στις 8.820 μονάδες για τον FTSE MIB ενώ με οριακή άνοδο στις 19.770 μονάδες κινείται ο ισπανικός IBEX.

Ανοδικά κινούνται μόνο οι μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, τραπεζών και λιανικής. Οι τελευταίες μάλιστα καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο. Κέρδη για την βρετανική Tesco και τη γαλλική Carrefour, ενώ με «άλμα» 10% ξεκίνησε η μετοχή της Debenham μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχείων από την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τους ευρωπαϊκούς δείκτες «βαραίνει» η νέα πτώση στις τιμές πετρελαίου, οι οποίες υποχωρούν κάτω και από τα 31 δολάρια το βαρέλι, ασκώντας έτσι νέες πιέσεις στις ενεργειακές μετοχές.

Το πρόσφατο sell off στην Κίνα έχει κάνει τις ευρωπαϊκές μετοχές πιο ελκυστικές, εκτιμά πάντως η Allianz Global Investors.

Keywords
Τυχαία Θέματα