Guardian: Η Φακίστρα Πηλίου & ο Αγ. Γεώργιος Νάξου στις 50 καλύτερες παραλίες στον κόσμο

Η Φακίστρα Πηλίου και ο Άγιος Γεώργιος Νάξου είναι στις 50 καλύτερες παραλίες στον κόσμο, σύμφωνα με τους αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Οι ελληνικές παραλίες βρίσκονται ανάμεσα σε εντυπωσιακές εξωτερικές στα νησιά Γκαλαπάγκος, στα Χάιλαντς και στη Χαβάη.

Συγκεκριμένα, στην κατάταξη των 50, η παραλία του Πηλίου βρίσκεται στην 7η θέση, ανήκοντας στην κατηγορία των πιο εντυπωσιακών παραλιών στον κόσμο, ενώ η παραλία Αγίου Γεωργίου βρέθηκε στην 13 θέση της κατηγορίας των καλύτερων παραλιών της Ευρώπης για οικογένειες.

Για την Φακίστρα, η εφημερίδα αναφέρει:

"Περισσότερο λιμανάκι παρά παραλία, η Φακίστρα έχει φόντο βράχια και πυκνή βλάστηση, με λευκή άμμο και βότσαλα και πεντακάθαρα νερά. Βρίσκεται στο Πήλιο, στην ηπειρωτική Ελλάδα, κοντά στην Τσαγκαράδα. Για να φτάσει κανείς πρέπει να περπατήσει μια δύσβατη κατηφόρα, όμως το μέρος που εκτός από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μπορεί να είναι ολόκληρο στη διάθεσή σας".

Για τον Άγιο Γεώργιο, αναφέρονται τα εξής:

Ελλάδα δεν έχει λίγες όμορφες παραλίες, αλλά εάν πρόκειται για τις επιλογές προσβάσιμων και φιλικών στα παιδιά, η Νάξος έρχεται πρώτη. Μια από τις καλύτερες επιλογές για οικογένειες βρίσκεται 5 λεπτά περπάτημα από τη Χώρα Νάξου. Τα ζεστά, ρηχά νερά της παραλίας είναι ιδανικά για κωπηλασία και βουτιές με μάσκα, όμως και τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας θα ενθουσιαστούν με το Flisvos Sport Club, όπου υπάρχει δυνατότητα για windsurfing, wakeboarding και waterskiing, ενοικίαση ποδηλάτου ή βόλεϋ στη άμμο. Η παραλία έχει ταβέρνες και beach club που ενοικιάζουν ξαπλώστρες".

Δείτε περισσότερα στο tornosnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα