H SoftBank ζητά απαντήσεις για τον θάνατο του Κασόγκι

Ο διευθύνων σύμβουλος της SoftBank Group Corp., Masayoshi Son, ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου για να αναφέρει τριμηνιαία κέρδη, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη δολοφονία δημοσιογράφου της Σαουδικής Αραβίας και τη σχέση του με τη χώρα.

Ο Son είπε ότι πιέζει τους Σαουδάραβες να εξιχνιάσουν τη δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi από τους πράκτορες της Σαουδικής Αραβίας και να τιμωρήσουν τον ένοχο. Ωστόσο, ανέφερε

ότι η SoftBank θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα χρήματα της Σαουδικής Αραβίας για επενδύσεις επειδή έχει την υποχρέωση να βοηθήσει τη χώρα να διαφοροποιηθεί πέρα ​​από την εξάρτησή της από το πετρέλαιο.

"Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στον λαό της Σαουδικής Αραβίας", δήλωσε ο Son από το Τόκιο. Χαρακτήρισε τη δολοφονία "απαράδεκτη" και είπε ότι "θέλουμε να δούμε τους υπεύθυνους να λογοδοτούν".

Τα σχόλια του Son ήρθαν αφότου η εταιρεία του ανέφερε ότι τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου υπερέβησαμ κατά πολύ την υψηλότερη εκτίμηση αναλυτών. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 706 δισ. γιέν (6,2 δισ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με το μέσο όρο των εκτιμήσεων των αναλυτών κατά 373 δισ. γιέν που συνέταξε το Bloomberg.

Μετά τις παρατηρήσεις για τη Σ. Αραβία, ο Son συνεχάρη την ομάδα μπέιζμπολ της Fukuoka SoftBank Hawks που κέρδισε το πρωτάθλημα της Ιαπωνίας το Σαββατοκύριακο.

Keywords
Τυχαία Θέματα