H Μercedes έτοιμη να αρπάξει τα σκήπτρα της BMW

Η BMW ετοιμάζεται να γιορτάσει τα εκατοστά της γενέθλια την επόμενη εβδομάδα, αλλά η Mercedes-Benz φαίνεται πως θέλει να της κάνει... χαλάστρα.

Η Mercedes φαίνεται πως βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο φέτος για να επανακτήσει το στέμμα της βιομηχανίας παραγωγής αυτοκινήτων πολυτελείας που η BMW κρατά εδώ και δέκα χρόνια, έναν θρίαμβο

ο οποίος υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της BMW για ανανέωση της μάρκας. Παρόλα αυτά, η εταιρεία δεν πρόκειται να παρουσιάσει νέα μοντέλα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτων της Γενεύης αυτή την εβδομάδα, ενώ αντιθέτως, η Daimler θα επιδείξει τη νέα Mercedes E-Class μαζί με τη νέα κάμπριο C-Class.

H ΒΜW, αν και έχει μοντέλα για κάθε τομέα της αγοράς, από τη σειρά 1 μέχρι και την 7, η παραγωγή της φαίνεται να υστερεί. Ο CEO Ηarald Krueger, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει θέσει στρατηγική η οποία μπορεί να κυριεύσει τη φαντασία των πελατών και των επενδυτών. Αντιθέτως, ο Dieter Zetsche, ομόλογός του στην Daimler, έχει ανανεώσει τον στόλο και έχει προωθήσει τα προϊόντα σε αγορές όπως η Κίνα, όπου η BMW έχει χάσει μεγάλο μέρος της αγοράς.

Η κατάσταση πριν από μερικά χρόνια ήταν εντελώς αντίθετη. Η Mercedes είχε χάσει το άγγιγμά της, η θέση του Zetsche βρισκόταν σε κίνδυνο, και ο τότε CEO της BMW, Norbert Reithofer μπορούσε να περηφανεύεται πως ένα αυτοκίνητο της εταιρείας του εμφανιζόταν στο τότε blockbuster του Mission: Impossible.

Aλλά τώρα πια φαίνεται πως η νέα "7άρα" της ΒΜW δεν μπορεί να φτάσει την απήχηση της S-Class η οποία έχει πληθύνει την γκάμα τις με μεταλλαγές του μοντέλου για να αντιμετωπίσει την αυξημένη και συγκεκριμένη ζήτηση. Η επόμενη γενιά της σειράς 5 της BMW δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει μέχρι το 2017, ενώ το best-seller της σειράς 3 μέχρι το 2018. Η Audi επίσης "πολιορκεί" την μάρκα με τα νέα της SUV, εκ των οποίων το ένα crossover "στοχεύει" τη σειρά "i" της BMW.

Keywords
Τυχαία Θέματα